0 0
Leestijd:2 Minuten, 54 Seconden

ZVV BE ’79 boekte een moeizame overwinning in het Zuid Limburgse Berg en Terblijt, de uitslag van 2-7 doet vermoeden de de formatie uit Berkel-Enschot een makkelijk avondje had maar niets was minder waar. Pas drie minuten voor tijd kwam het op een 2-3 voorsprong, waarna het verzet bij de thuisploeg gebroken was.

z.v.v. BE ’79

Het was een lastig avondje op het kleine zaalvoetbal veldje van sporthal Bosdries, BE ’79 begon zwak aan de wedstrijd en ga de thuisploeg alle gelegenheid om zich lekker in de wedstrijd te spelen. Ondanks het matige spel bleef het tot halverwege de eerste helft 0-0, maar in de tiende minuut was het dan toch raak. De thuisploeg maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en het was Zlatko Zjelenovic die ZVVM Campus verdiend op voorsprong schoot. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, dit keer was het Brahim Mahnin de de voorsprong verdubbelde, 2-0. En niet veel later had het zomaar 3-0 kunnen staan toen doelman Dennis Kapteijns opnieuw verslagen was, door een overtreding werd het doelpunt echter afgekeurd. Eindelijk leken de gasten wakker geschrokken en kwamen ze beter in hun spel, Soufiane Allach omspeelde zijn tegenstander en schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd, 2-1. Kort voor rust had Luca Farci de gelijkmaker op zijn schoenen toen hij perfect alleen voor de doelman werd gezet door Rico de Laat, hij miste echter.

In tegenstelling tot de eerste helft begon BE ’79 wel goed aan de tweede helft. Het was eenrichtingsverkeer en de thuisploeg kwam niet meer onder de druk uit. De paal bracht nog redding voor ZVVM Campus, na een inzet van Nelson de Kok, maar in de negende minuut was daar eindelijk de gelijkmaker. Nick van de Bruggen vond Piet Adams die op zijn beurt de vrijgelopen Rico de Laat bereikte, hij liet de doelman kansloos, 2-2. BE ’79 voerde de druk op en ging voor de overwinning, het was aan de Campus doelman te danken dat er nog niet gescoord werd. Rico de Laat onderschepte de bal en punterde op doel, doelman bracht redding. Soufiane Allach lobte over de doelman maar een verdediger bracht redding op de doellijn. Maar ook de thuisploeg kreeg nog een opgelegde kans, deze werd echter te niet gedaan door doelman Dennis Kapteijns.

In de vijftiende minuut leek het dan eindelijk wel te lukken, Nelson de Kok speelde op de vrijgelopen Rico de Laat, maar zijn inzet ging net voorlangs. Met nog 3.30 minuten zuivere speeltijd op de klok was het dan eindelijk wel zover, Na een combinatie met Piet Adams stuitte Luca Farci eerst nog op de doelman maar in de rebound was het Piet Adams die de bevrijdende 2-3 scoorde. Even later was het opnieuw Piet Adams die binnen tikte na een counter, 2-4, En tien seconden later was de wedstrijd definitief beslist, Nelson de Kok was dit keer de afmaker, 2-5, Het ging nu snel, met nog één minuut op de klok was het een combinatie tussen Nick van de Bruggen, Piet Adams en Luca Farci die uiteindelijk afgerond werd door Soufiane Allach. En even later, na een zesde overtreding van de thuisploeg, een tien meter trap voor BE ´79, Nick van de Bruggen was er voor het slotakkoord, hij schoot raak en bepaalde de 2-7 eindstand.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE ´79 thuis tegen Fermonia Boys, aanvang van deze wedstrijd in 21,30 uur in sporthal ´t Ruiven.