0 0
Leestijd:1 Minuten, 58 Seconden

Voor de zaalvoetballers van BE’79 stonden er niets meer op het spel in de laatste competitiewedstrijd tegen LZV/Kuypers, er werd enkel nog gespeeld om de tweede positie in de eindklassering. De ploeg uit Lichtenvoorde won nipt met 4-3 en bezet daarmee de tweede plaats in de competitie, BE’79 is derde geworden.

Bron: BE’79

ZVV BE’79 startte prima aan de wedstrijd en na vijf minuten kwamen ze verdiend op voorsprong. Mohamed Marouane vond met een strakke bal Mo Gigold bij de tweede paal, 0-1. Beide ploegen zakte bij balbezit tegenstander terug op eigen helft waardoor de kansen schaars waren, zo nu en dan was LZV gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn terwijl BE’79 enkele malen gevaarlijk was in de counter. In de vijftiende minuut was het opnieuw BE’79 dat scoorde, hier ging een prachtige aanval aan vooraf. Een combinatie over drie schijven tussen Mohamed Marouane, Jeroen Hakkens en Reggy Elias werd door Mohamed Marouane binnen geschoten, 0-2. Kort voor rust profiteerde LZV speler Dylan de Bruin van een foutje in de BE-verdediging en bepaalde de ruststand op 1-2.

Binnen dertig seconden in de tweede helft was het alweer gelijk, Yordi Orriens schoot van grote afstand zomaar binnen, 2-2. Nog geen minuut later leek BE’79 weer op voorsprong te komen, Reggy Elias kapte zijn tegenstander uit en kon vrij uithalen, hij koos echter om de af te leggen waardoor de kans verkeken was. Halverwege de tweede helft was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Doelman Dennis Kapteijns kon tot twee keer toe een doelpunt voorkomen maar op de derde inzet was hij kansloos, 3-2.

Toch kwam BE’79 weer op gelijke hoogte, een overtreding in de cirkel leverde een strafschop op. Het was Jeroen Hakkens die het buitenkansje benutte, 3-3. Heel veel kansen waren er niet meer en beide ploegen leken tevreden met een gelijk spel maar toch was het de thuisploeg die de volle buit pakte. BE’79 was even niet scherp en LZV/Kuypers profiteerde met een schot in de korte hoek, 4-3.

Beide ploegen kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie, op vrijdag 26 april speelt ZVV BE’79 eerst een thuiswedstrijd tegen de nummer 10 uit de eredivisie, afhankelijk van de resultaten in de eredivisie wordt de tegenstander White Stones of ZVV Eindhoven.