0 0
Leestijd:2 Minuten, 53 Seconden

Afgelopen vrijdag reisden de dames van ZVG/Cagemax af naar Alkmaar voor de competitiewedstrijd tegen Team Alkmaar/Sportstars. Doordat ZVG/Cagemax ook in de beker uitkwam tegen Team Alkmaar/Sportstars was de ontmoeting van afgelopen vrijdag alweer de 4e wedstrijd tegen de huidige nummer 2 van de Eredivisie.

Bron: ZVG

De speelwijze van de kampioenskandidaat uit Alkmaar is inmiddels bekend, maar het wekelijks trainen en de (internationale) ervaring van Team Alkmaar/Sportstars was de dames van ZVG/Cagemax net te machtig. De dames van ZVG/Cagemax gaven helaas meer cadeautjes weg dan dat er uitgepakt werden op Valentijnsdag en leden de tweede nederlaag op rij: 5-3.

In de selectie ontbraken Esther, Djensy en Denise vanwege blessures. Hierdoor bestond de selectie uit de volgende dames: Hannah, Sanne, Luka, Kayla, Noël, Patricia, Daniëlle.

Team Alkmaar/Sportstars zette ZVG/Cagemax direct vanaf het fluitsignaal onder druk en binnen één minuut was het al raak voor de thuisploeg: 1-0. De vroege achterstand zorgde er wel voor dat de Gorkumse dames snel ‘wakker’ waren en misschien wel de beste eerste helft van het seizoen speelden. Na zes minuten leek gevaarlijk balverlies van Patricia Looijen een kans voor de Alkmaarders op te leveren. Dankzij een goede onderschepping en dito breedtebal op Kayla van den Boomgaard kwam ZVG/Cagemax weer langszij: 1-1.

Nauwelijks een minuut later leek diezelfde Van den Boomgaard ZVG/Cagemax voor het eerst op voorsprong te schieten en weer een minuut later was Sanne Brand dichtbij een treffer. Beide pogingen werden onschadelijk gemaakt door de keepster van Team Alkmaar/Sportstars. De thuisploeg had alle moeite met de tactiek en het beweeglijke spel van ZVG/Cagemax en halverwege de eerste helft zorgde Daniëlle Kortlever uit een corner van Luka Verweij voor de terechte voorsprong voor ZVG/Cagemax. Kogelhard, onderkant lat binnengeschoten: 1-2.

Team Alkmaar/Sportstars creëerde weinig kansen gedurende de eerste helft, maar was desondanks toch dicht bij de gelijkmaker. Na een knappe redding van Hannah van den Heuvel belandde de bal op de paal en zo behield ZVG/Cagemax de voorsprong tot de rust.

Net als aan het begin van de eerste helft sloeg Team Alkmaar/Sportstars ook na de rust direct binnen de minuut toe. Met een prachtige vooractie zette de Alkmaarse spits de verdediging van ZVG/Cagemax op het verkeerde been en tikte de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Het spelbeeld na rust was volledig omgekeerd. ZVG/Cagemax had alle moeite met de aangepaste tactiek van de thuisploeg en mocht keepster Van den Heuvel meerdere keren bedanken dan de gelijke stand op het scorebord stond halverwege de tweede helft.

Met nog zo’n acht minuten op de klok viel pas de eerste doelpoging te noteren voor ZVG/Cagemax na de rust. Een fraaie vrije trap van Kortlever werd, minstens net zo fraai, gepareerd door de keepster van Team Alkmaar/Sportstars. Pijnlijk voor ZVG/Cagemax was dat de wedstrijd nog geen minuut later gespeeld was. De druk van de thuisploeg werd de ploeg van trainer Johan van der Hoek teveel: 4-2. In een alles of niets poging van ZVG/Cagemax counterde Team Alkmaar/Sportstars ook nog naar de 5-2, voor dat Looijen de eindstand bepaalde op 5-3.

Geen punten, maar op basis van het vertoonde spel, met name voor de rust, zeker wel de complimenten. Komende week neemt ZVG/Cagemax het op tegen KTP Nieuw Roden. Vrijdagavond trappen de dames om 21.30 uur af in de Oosterbliek. Be there!