Heerhugowaard – Aan het eind van de middag vertrokken de dames en staf van ZVG/Cagemax naar Noord-Holland voor de eerste competitiewedstrijd van 2020. Uit tegen de nummer twee van de Eredivisie: Reiger Boys/Woest.

Bron: ZVG

Eerder dit seizoen wisten de dames van ZVG/Cagemax in eigen huis al te stunten tegen de, tot op dat moment ongeslagen, koploper. Vrijdagavond lukte dit opnieuw!

De selectie: Hannah, Sanne Brand, Esther, Noël, Kayla, Patricia en Daniëlle.

Vervolgens nam ZVG/Cagemax het initiatief over van Reiger Boys/Woest. Eerst was het Daniëlle Kortlever die vanaf eigen helft een actie inzette en net voorlangs punterde, gevolgd door een schot van Sanne Brand op de paal. Halverwege de eerste helft volgde misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Kayla van den Boomgaard veroverde op de eigen achterlijn de bal en via Noël en Daniëlle werd Patricia Looijen bereikt na een prachtige steekbal. Reiger Boys/Woest werd even van het kastje naar de muur gespeeld. Helaas voor ZVG/Cagemax stond de keepster van de thuisploeg ‘haar mannetje’ en bleef het 0-0.

Een minuut later mocht ZVG/Cagemax toch juichen. Na goed doorjagen van Noël en een (mislukt) schot van Patricia werd de bal in eigen doel gelopen door een van de speelsters van Reiger Boys/Woest: 0-1. In het restant van de eerste helft had de thuisploeg het aan haar keepster te danken dat het slechts bij 0-1 bleef. Een prima eerste helft van ZVG/Cagemax!

Tijdens de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en na twee minuten mocht ZVG/Cagemax opnieuw juichen. Na een goede combinatie tussen Kayla en Noël haalde de eerstgenoemde de trekker over: 0-2.

Reiger Boys/Woest leek terug te komen in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer werd terecht afgekeurd wegens een handsbal. Dit was toch het sein voor ZVG/Cagemax om een tandje bij te schakelen. Waar de laatste wedstrijden de zorgvuldigheid in de eindpass ontbrak, was dit vrijdagavond niet het geval. De toeschouwers werden getrakteerd op de ene na de andere prachtige steekbal, maar de keepster van Reiger Boys/Woest hield haar ploeg enigszins in de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Een vergelijkbare aanval als bij de 0-2, ditmaal tussen Esther en Daniëlle, haalde alle spanning uit de wedstrijd. Eindstation van de aanval was Esther: 0-3. Reiger Boys/Woest probeerde het nog wel, maar zonder overtuiging. Soms heb je wedstrijden waarbij het meteen duidelijk is wie de “Woman of the Match” is. Dit keer was er geen Woman of the Match. Heel ZVG/Cagemax blonk uit en verdiende de eretitel als collectief.

Wederom een prachtige overwinning van ZVG/Cagemax. Door de uitslagen bij de overige wedstrijden staat ZVG/Cagemax nu alleen op de zesde plaats met maar één punt achterstand op de nummer vijf.

Volgende week speelt ZVG/Cagemax opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer in Amsterdam, tegen OS Lusitanos.