0 0
Leestijd:2 Minuten, 13 Seconden

DRACHTEN – Waren er revanchegevoelens jegens KTP Nieuw Roden vrijdagavond in de SNIJ Noordhal? Zeker niet! Natuurlijk staan de wedstrijden tegen KTP altijd bol van spanning, emotie en veel doelpunten maar deze keer namen de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra revanche op zichzelf. De matige vertoning van een week geleden tegen Team Alkmaar werd hiermee gewist en daar was geen speld tussen te krijgen.

Bron: Drachtster Boys

Vanaf moment 1 waren de Drachtster bedoelingen duidelijk; tegenstander vast zetten, vooruit storen en zo snel als het maar kan een voorsprong genereren. Welnu, het duurde tot de 10e minuut maar daar was de voorsprong. Een lob van Esther van Toledo op Jessie Prijs en de 1-0 was een feit. Keepster Anique Hoogeveen werd compleet verrast door de kopbal van Prijs. En nog geen 2 minuten later werd een pass van Lisanne Kempe door Toledo gespeeld op Prijs die door de verdediging van KTP liep en de 2-0 scoorde.

De KTP vrouwen werden hierdoor wakker geschud en kwamen steeds dichter bij het doel van keepster Anna Reitsma. Een vrije schop werd door Mariël Miedema keihard tegen het hoofd van Jessie Prijs geschoten die de bal, onbedoeld, in het eigen doel kopte; 2-1. Vlak daarna werd de verdediging van Drachtster Boys/HR Piping uit elkaar gespeeld en met een bekeken afstandsschot maakte Larissa Nijland er 2-2 van. Na een gemiste kans van Rianne Mulder bij de 2e paal was het eindschot wederom voor Jessie Prijs. Zij kreeg de bal van een KTP speelster onbedoeld weer terug en rondde prima af in de verre hoek; 3-2 ruststand.

In de 2e helft kwamen beide ploegen scherp uit de kleedkamer met dezelfde bedoelingen. Sturm und drang moest leiden tot de overwinning waarbij in deze editie van de Noordelijke derby de Drachtster vrouwen aan het langste eind trokken. Een fantastische aanval met een hakbal van Prijs die blindelings daarmee Lisanne Kempe vrij voor de keepster zette; 4-2. En als slotstuk van de avond beloonde Esther van Toledo zichzelf en het team met de 5-2 na een dubbel een/tweetje met Prijs.

Even nagenieten en daarna gelijk weer de focus op de volgende wedstrijd. Vrijdag gaat de reis naar Rotterdam om te spelen tegen de huidige landskampioen TPP/Feyenoord.