0 0
Leestijd:2 Minuten, 36 Seconden

Na een goede voorbereiding en met de terugkeer van sterkhouder Omar Tissoudali leek het erop dat ASV LEBO het seizoen goed zou beginnen. En in de eerste minuten tegen de tegenstander uit Gouda werd dat vermoeden bevestigd.

a.s.v. LEBO  a.s.v. LEBO

Al in de tweede minuut wist Ike Neil na goed voorbereidend werk van Appie el Azhari op links het net te vinden voor de 1-0. Toen enkele minuten later uit een strakke aanval Ilias Aynaou de 2-0 aantekende na een sterke assist van Ike Neil, gingen de LEBO-fans er even goed voor zitten. Een minuut later leek de 3-0 te vallen, maar door een verkeerde pass kwam Watergras in balbezit en counterde naar de 2-1.

Toen een minuut later goalie Marcel Ons onnodig uitkwam bij een lange bal en een Goudse aanvaller de bal eenvoudig in het lege doel kon tikken, was LEBO weer waar het begonnen was. En de ellende werd nog groter toen Watergras kort daarop uit een makkelijk gegeven vrije trap op de kop van de cirkel zelfs op voorsprong wist te komen. Gelukkig wist Ike Neil met nog zo’n vijf minuten te gaan de 3-3 te maken door sneller bij een klutsbal te komen dan Watergras-doelman Brand en deze met een mooie beweging te omspelen. Hiermee werd de rust gehaald.

In de eerste helft had LEBO bij vlagen zeker de overhand, maar het begin van de tweede helft liet een geheel ander beeld zien. LEBO had de concentratie blijkbaar in de kleedkamer achtergelaten, want in de eerste minuten was Watergras sterker en kreeg vier grote kansen om weer op voorsprong te komen. Vreemd genoeg viel die 3-4 pas in de zesde minuut toen LEBO al weer de overhand had, na balverlies van Zaïd el Morabiti die een ongelukkige wedstrijd speelde.

Met nog 10 minuten op de klok kwam LEBO op 4-4 via een mooi schot van Appie el Azhari die uit een vrije trap verrassend door Ashraf Azzouz was aangespeeld. Toen zes minuten voor tijd Ilias Aynaou na een balverovering en een mooie rush de keeper omspeelde en de 5-4 binnentikte, leek Lebo toch nog op de overwinning af te stevenen. Zeker toen de minuten verder wegtikten. Die overwinning zou, gelet op het overwicht dat er bij vlagen geweest was, niet eens onverdiend geweest zijn. Maar in de laatste 67 seconden van de wedstrijd ging het voor LEBO helemaal mis. In plaats van het rustig uitspelen van de wedstrijd werd gekozen voor de aanval. Na balverlies na een verre uitworp kwam Watergras in een 3-tegen-1-situatie terecht en liet zich dit buitenkansje niet ontglippen. De 5-5 werd nog geen 20 seconden later gevolgd door de 5-6 uit een uiterst knullig doelpunt dat te lelijk was om hier te beschrijven. Hierdoor start LEBO de competitie niet met een moeizame overwinning maar met een nederlaag die het alleen maar zichzelf kan verwijten.

Het is aan de ploeg om zich volgende week in de uitwedstrijd tegen FC Marlène te revancheren voor deze zeperd en de valse start goed te maken.