0 0
Leestijd:3 Minuten, 40 Seconden

Het eerste team van ASV LEBO liet de mogelijk slechtste eerste helft ooit volgen door een niet heel goede maar wel spannende tweede helft. Hierin wisten de spelers een 1-4 ruststand vooral op inzet naar een 6-5 overwinning om te zetten. Daarmee gaven ze niet alleen een waardig einde aan de sponsoravond van ASV LEBO, maar werden ook 3 belangrijke punten gehaald. Het team neemt hierdoor meer afstand van de onderste plaatsen in de competitiestand. Dat biedt coach Blankendal de gelegenheid om zonder veel druk verder te bouwen.

a.s.v. LEBO  a.s.v. LEBO

Dat LEBO de wedstrijd zou winnen, leek in de eerste helft vrijwel onmogelijk. Het team maakte een machteloze indruk en wist weinig tot geen kansen te creëren. De felheid ontbrak en de solide en gedisciplineerd spelende tegenstander uit Gouda kon hierdoor eenvoudig bouwen aan een ruime voorsprong. De 0-1 viel al in de eerste minuut door een individuele verdedigende fout. Dit doelpunt werd drie minuten later gevolgd door de 0-2 die alweer viel door aarzelend verdedigen. De 0-3 volgde op dom balverlies. De zeer terecht aangevraagde LEBO-time-out had geen effect, want de 0-4 volgde na nóg dommer balverlies. Gelukkig schoot de weer van een enkelblessure teruggekeerde Zaïd el Morabiti enkele minuten voor rust de 1-4 binnen. Het was goed dat sluitpost Manuel Hogewoning wél zijn normale niveau haalde, anders was de ruststand nog een stuk negatiever geweest.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Calvin Blankendal in de rust de moeder van alle donderspeeches gehouden, want alle voetbalclichés waren van toepassing op de tweede helft. LEBO tapte uit een ander vaatje; de bordjes waren verhangen; het team oogde als herboren, etcetera. Hoe dan ook, het tempo lag een stuk hoger, er werd veel feller verdedigd en er werd nu wél met grote inzet aangevallen. De Goudse tegenstander kwam nu veel meer onder druk te staan en kon daardoor ook niet meer zo eenvoudig overeind blijven als in de eerste helft. Het aantal overtredingen bij GZV liep dan ook snel op. Na een kleine zes minuten wist Lebo in een overtalsituatie de achterstand te verkleinen. Weer was het Zaïd el Morabiti die met een schot in het dak van het doel de 2-4 maakte. Drie minuten later volgde de aansluitingstreffer. Soeremly Tevreden werd goed in de cirkel aangespeeld en schoof de 3-4 beheerst uit de draai binnen. Kort hierna volgde de 6e Goudse overtreding. Helaas schoot Youssef Makraou de resulterende tienmetertrap over. De gelijkmaker kwam er echter wel:  met nog ruim 10 minuten te gaan werd een lange pass van Zaïd el Morabiti van achteruit door Appie el Azhari op waarde geschat en goed ingeschoten voor de 4-4.

Omdat GZV geen genoegen leek te willen nemen met een gelijkspel en probeerde de wedstrijd weer in handen te krijgen, ontstond een spannende slotfase, waarin LEBO met nog 8:36’ op de klok weer op achterstand kwam. De 4-5 viel uit een strafschop na een overtreding van LEBO-goalie Manuel Hogewoning. Manuel wist even later wel te voorkomen dat de achterstand groter werd door een Goudse tienmetertrap na de 6e LEBO-overtreding op spectaculaire wijze te stoppen. Enkele minuten later trok de terechte Man of the Match Appie el Azhari de stand gelijk. Hij probeerde een goede lange pass van Ilias Aynou binnen te glijden, maar vond de GZV-sluitpost op zijn weg. Hierna wist hij echter wel op een of andere manier liggend op de grond de 5-5 binnen te frommelen. Met nog 1: 56’ te gaan, kregen de Blankendal Boys de vele toeschouwers in de Calvijn Sporthal helemaal op de banken. Ilias Aynaou begon van achteruit na balverovering aan een lange rush over links die hem op snelheid langs twee tegenstanders bracht. Hij bleef rustig toen de GZV-goalie uitkwam en speelde de goed meegelopen Hicham Aklalouch aan die de 6-5 kon laten aantekenen door de bal eenvoudig in het lege doel te schuiven. GZV Watergras kon in de laatste twee minuten geen vuist meer maken, waardoor de drie punten in Amsterdam-West bleven.

Met 16 punten uit 14 wedstrijden bevindt ASV Lebo zich in de middenmoot. De top vier is volledig uit zicht, maar een positie vlak daaronder moet dit jaar haalbaar zijn. Het team kan zich dan echter niet veroorloven om op het niveau te spelen dat de spelers in de eerste helft lieten zien.