0 0
Leestijd:1 Minuten, 38 Seconden

HEERHUGOWAARD – FC Marléne heeft vrijdag een uiterst simpele zege behaald in de thuiswedstrijd tegen White Stones. De derby in de Eredivisie zaalvoetbal was slechts tien minuten spannend. Daarna scoorde de thuisploeg viermaal om in de tweede helft op het gemak stand te houden tegen de onmachtige Egmonders.

Bron: XYTO Media

Zonder Mo Attaibi en Nabil Akoouzon, die rust kregen van coach Carlo van der Waals vanwege wat pijntjes, beslisten de Heerhugowaarders het duel dus al in de eerste helft. White Stones, met een gemankeerd team bij afwezigheid van Groot, Wesselink en Recourt hield tien minuutjes toen een ongelukkig eigen doelpunt van Tim Emmerik na een voorzet van Nigel Wijdenbosch de ban brak. Binnen vijf minuten wisten de broers Felix en Wessel Verhaar, overgekomen van TPP Rotterdam, de score op te voeren, en nog voor rust maakte Wijdenbosch de 4-0.

Even leek wellicht een herhaling van de 10-0 van vorig seizoen er in te zitten, maar daar was na rust geen sprake van. In die tweede helft waarin Ismail Ouaddouh op de bank bleef met een pijnlijke knie, waardoor de uit eigen opleiding afkomstige Kevin van Londen veel speeltijd kreeg, speelde FC Marlène de wedstrijd rustig uit. ‘White Stones kwam er niet uit en voor ons was de wedstrijd beslist na één helft. Dat betekent dus drie punten pakken en de wedstrijd geconcentreerd uitspelen. De tweede helft was minder dan de eerste, maar volgende week wacht LEBO, en dan moet je er weer staan.’

Ook keeper Peter Rozenbeek werd tien minuten voor tijd gewisseld zodat er ook speeltijd restte voor Melvin Habets. Beide keepers werden nauwelijks op de proef gesteld door White Stones, maar Van der Waals was positief over zijn doelmannen. ‘Ze hebben allebei de nul gehouden, dus ze hebben het goed gedaan’, besloot de coach.

FC Marlène – White Stones 4-0 (4-0)
10. Tim Emmerik (e.d) 1-0
11. Felix Verhaar 2-0
15. Wessel Verhaar 3-0
18. Nigel Wijdenbosch 4-0