0 0
Leestijd:3 Minuten, 31 Seconden

Afgelopen vrijdag speelde de Amsterdammers tegen GZV Watergras uit Gouda. Watergras begon net zoals de Amsterdammers ook gehavend aan de wedstrijd. Aan de kant bij de Goudanaren door blessures en een schorsing, aan de kant van de Amsterdammers misten Amar Zouggaghi en Nouredinne Oulad ben Youssef, beide geblesseerd. Dat betekende dat de Amsterdammers het vanavond zonder echte spits moesten doen; Carmelo Nieddu begon de wedstrijd met zijn vaste blok, bestaande uit Manuel, Tevfik, Jamal, Aziz en Iliass (i.p.v. Amar Zouggaghi).

Charles Jongerius  z.v.v. ’t Knooppunt

Begint goed…
In de eerste minuut kregen de Amsterdammers al een strafschop, Tevfik Ceyar werd onderuit gehaald door Hamza Mehrach (gele kaart), waarna Jamal el Ghannouti de strafschop binnen schoot. Watergras liet het kaas niet van het brood eten, de Gouwenaren kregen best wat kansen voor het doel van de Amsterdammers, maar ’t Knooppunt heeft Manuel Kuijk in het doel staan, die vanavond weer uitstekend zijn doel stond te verdedigen.

In de twaalfde minuut kwam de 2-0 op het scorebord door een mooie combinatie op rechts tussen Jamal el Ghannouti en Aziz Hitou, Azizi Hitou scoorde net voor de achterlijn de 2-0, Jeffrey Brand was kansloos. ’t Knooppunt verzaakte na de 2-0 de score uit te breiden, een aantal assists gingen voor het doel langs en werden bij de 2de paal op een haar na gemist. Beide ploegen gingen dan o0k met 2-0 de kleedkamers in, in het voordeel van de Amsterdammers.

Watergras kwam sterk uit de rust, het eerste doelpunt van de Gouwenaren stond bijna op het scorebord, Anouar Chairi probeerde van links de bal met een krul rechts in het doel te schieten, maar de bal ging helaas voor de Gouwenaren naast.

Rode kaart…
Hamza Mehrach kreeg zijn 2de geel kaart vanavond, door dat hij de bal in zijn handen mee nam toen hij op het veld door gleed na een val. De Gouwenaren moesten vijf minuten verder met een man minder. In die vijf minuten kreeg Watergras de kans op de 2-1, maar Manuel Kuijk stond weer puike te keepen. Helaas heeft ’t Knooppunt niet kunnen profiteren van deze man meer situatie. Manuel Kuijk kreeg vanavond de enige gele kaart aan de kant van de Amsterdammers, toen hij te laat was bij de bal en tikte Yassin Irzi bij zijn enkels aan. Een vrije trap aan de linkerkant op de zwarte lijn kon de Gouwenaren niet aan het score brengen. Manuel Kuijk maakte zijn fout weer goed, de stand bleef nog steeds op 2-0.

Omdat ’t Knooppunt in deze fase van de wedstrijd snel achter elkaar twee overtredingen maakten, kwamen de Amsterdammers op 6 fouten waardoor de Gouwenaren recht hadden op een 10 meter trap. De goalie van ’t Knooppunt hielt ook deze bal, stand nog steeds 2-0. De 2-1 kwam pas in de 33ste minuut tot stand, Adil Akanioui gaf de bal voor Anouar Chairi en passeerde Manuel Kuijk. Watergras kreeg nog bijna de kans op de gelijkmaker, maar Manuel Kuijk maakte de aanval van de Gouwenaren onschadelijk.

Stugge ploeg…
Watergras bleef in deze fase goed tegenstand bieden, waar de Amsterdammers best wel moeite mee hadden. De 3-1 kwam 3 minuten voor tijd tot stand door Aziz Hitou die door  het midden Tevfik Ceyar op rechts bereikte en Tevfik Ceyar op zijn beurt Jamal el Ghannouti op links bediende, die de bal alleen voor het intikken had. De 3-1 stond genoteerd.

In de laatste minuut kregen de Amsterdammers nog twee kansen, door balverlies van Watergras op de helft van ’t Knooppunt kregen Aziz Hitou en Jamal el Ghannouti de kans op de 4-1, laatst genoemde probeerde Jeffrey Brand te passeren maar stuitte op de keeper. Door de zesde overtreding aan de kant van de Gouwenaren nam Jamal el Ghannouti de 10 meter trap, maar schoot de bal bijna het Olympisch Stadion binnen. De eindstand bleef hiermee op 3-1 staan.

Komende vrijdag 2 december 2016 spelen de Amsterdammers weer tegen Watergras (maar dan in Gouda) voor de beker; de aanvang is 21:30 uur in sporthal de Mammoet.

’t Knooppunt 2…
’t Knooppunt 2 won vrijdagavond haar 2de wedstrijd, zij wonnen met 3-1 van het toen nog ongeslagen Texel’94.