0 0
Leestijd:4 Minuten, 10 Seconden

Waterpoort Boys herstelde zich van de nederlaag van vorige week en klopte Drs. Vijfje 2 met 4-1. De hekkensluiter bleek in de donkere weken voor Sinterklaas even stug als een taai-taai pop, want het lukte de futsallers van Waterpoort Boys pas halverwege de tweede helft om Drs. Vijfje 2 definitief op de knieën te krijgen.

WATERPOORT BOYS  WATERPOORT BOYS

Dat gebeurde overigens via een aantal zeer fraaie treffers en die alleen al waren het bezoek aan de Sneker Sporthal meer dan waard, al moest het bezoek deze avond wel staan, omdat de volleybalclub zich alle zitattributen had toegeëigend.

Maar ook staand viel er genoeg te genieten, al was de eerste helft er één van net niet. Dat begon al in de openingsfase, toen een pass van Han Miedema net niet zuiver genoeg was, waarna een actie van Andy de Vries over de linkerkant geen rendement opleverde. Vervolgens bereikte een pass van Jordi Heerings wel het eindstation, maar de laatste halte in de persoon van Patrick Bles slaagde er niet in om de bal in het net te deponeren.

Dat lukte vervolgens ook Han Miedema niet, want zijn schot vanaf de linkerkant ging ruim over en dat overkwam de verdediger later in de eerste helft nog een keer.Even daarvoor verdween een inzet van Tim van der Werf naast, terwijl de doelman van Drs. Vijfje later in het eerste bedrijf Stan Greidanus en na een snel door Robin Huisman de Jong genomen hoekschop Han Miedema van scoren afhield. Nadat  een counter via Andy de Vries ook niets had opgeleverd en een actie van René Cnossen door het centrum net niet in een doelpoging resulteerde, had diezelfde Huisman de Jong het vizier niet op scherp. Dat was overigens ook het geval bij de gasten. De sterk verdedigende blauwhemden kwamen pas na een minuut of tien tot de eerste doelpoging, maar die ging evenals een poging in minuut vijftien voorlangs.

De grootste kans kregen de bezoekers op slag van rust, toen zij na een blessure van Patrick Bles door speelden en bijna van de overtalsituatie wisten te profiteren. De inzet van de Groningers werd door doelman Stefan Rijpkema echter tot hoekschop verwerkt. Bles had even daarvoor trouwens twee mogelijkheden laten liggen. Bij de eerste verdween zijn inzet vanuit de draai naast en bij de tweede wist hij een fout van de doelman van Drs. Vijfje niet uit te buiten. Dat uitbuiten leek ook in de tweede helft aanvankelijk een probleem. Zo was een slim passje van Robin Huisman de Jong op Stan Greidanus net niet zuiver genoeg en wist René Cnossen na een inzet van Huisman de Jong de trekker ook niet over te halen.

Een minuut later was het echter wel raak en fungeerde Andy de Vries na een hakje van Robin Huisman de Jong als “hitman” door de bal genadeloos hard in het dank van het doel te jagen (1-0). Die voorsprong leek vervolgens als snel de geschiedenisboeken in te gaan, maar doelman Rijpkema voorkwam na een counter de gelijkmaker. Aan de andere kant bleek na een prima pass van René Cnossen een levensgrote kans niet aan Patrick Bles besteed, want vanaf een meter of drie slaagde de vrijstaande aanvaller evenals een paar minuten later er niet om de bal tussen de palen te krijgen.

Dat laatste lukte René Cnossen in de 37ste minuut na een prima combinatie met Robin Huisman de Jong wel en dat voorbeeld werd een minuut later gevolgd door het duo Stan Greidanus en Tim van der Werf, waarbij laatstgenoemde bij de al even fraaie combinatie als scherprechter fungeerde (3-0). Die voorsprong leek vervolgens uitgebouwd te worden, maar na een actie van Huisman de Jong was de eindpass niet goed genoeg, terwijl de keeper van Drs. Vijfje voorkwam, dat Stan Greidanus een individuele actie met een doelpunt bekroonde. Ook een harde uithaal van Huisman de Jong had vervolgens niet de juiste richting, waarna na een pass van Jordi Heerings een lobje van Patrick Bles op het dak van het doel belandde.

Niettemin leek Waterpoort Boys de wedstrijd in de tas te hebben, totdat een opzichtige duwtje van René Cnossen tot een tijdstraf leidde. De daaropvolgende overtalsituatie werd door Drs, Vijfje dat eerder in de tweede helft steeds de voortreffelijk spelende Stefan Rijpkema op zijn weg vond, uitgespeeld. Even gloorde er hoop bij de gasten, dat er wellicht toch iets meer mogelijk zou zijn. Die hoop werd echter nog geen dertig seconden later hardhandig de grond ingeboord, toen Andy de Vries door de Grunninger-defensie slalomde en zijn tweede van de avond liet noteren. Hoewel beide ploegen in de resterende minuten nog wel een paar halve kansjes kregen, bepaalde hij daarmee de eindstand op 4-1. Waterpoort Boys boekte daarmee de zesde zege van dit seizoen en herstelde zich daarmee tegen de Groningse versie van taai-taai van de ietwat onnodige nederlaag tegen koploper Hoogeveen.

Waterpoort Boys – Drs. Vijfje 2 4-1 (0-0)
Doelpunten Waterpoort Boys: Andy de Vries (2x). René Cnossen en Tim van der Werf