0 0
Leestijd:5 Minuten, 3 Seconden

HARKEMA – Een gemankeerd Hoogeveen heeft maandag 30 oktober jl. op knappe wijze drie punten mee weten te nemen uit Friesland. In sporthal de Fugelkamp, waar De Herauten nu noodgedwongen haar thuiswedstrijden speelt, werd het na een 2-0 ruststand en een hectische slotfase 2-3.

Futsal Hoogeveen  Futsal Hoogeveen

Doordat er bij Hoogeveen nogal wat vaste waarden ontbraken waren er noodgedwongen drie debutanten. Pim Broens begon onder de lat en dat is in dit prille seizoen al de vijfde (!) keeper die het doel verdedigde. Tevens speelden Nick Muysson en Maurits Wolting voor het eerst mee.

Nadat scheidsrechter Hofstede het spel in gang had gebracht waren het de gastheren die de aanval zochten. Hoogeveen wachtte af en gokte op de snelle uitbraak. Al na twee minuten waren De Herauten dicht bij de openingstreffer. Deze poging eindigde echter snoeihard op de paal. Hoogeveen was wakker en begon zichzelf ook wat meer te manifesteren. Verder dan een rollertje van Frank Benjamins en een schot van broer Sander kwam het nog niet. Net op het moment dat Hoogeveen in een sterkere fase zat waren het de Herauten die in de elfde minuut de score openden. Spits Joeke de Vries schoot uit de draai via het been van Broens en de paal de 1-0 binnen.

Na de goal viel er enige tijd niet veel te beleven omdat beide teams ingezakt bleven staan. Pas in de zestiende minuut deelde Hoogeveen weer een speldenprikje uit. Via een snelle uitbraak leek Frank Benjamins op weg naar de gelijkmaker. Hij wachtte echter iets te lang waardoor zijn schot alsnog geblokt kon worden. Niet veel later was het aan de andere kant al weer gevaarlijk. Eerst ging een poging, dat tussen een schot en een voorzet inzat, hard voor de Hoogeveensche goal langs. Twee minuten later hadden de gastheren de 2-0 moéten maken. Via een snelle counter kwamen de mannen uit Burgum op de goal van Broens afgestormd. De voorzet was gelukkig veel te hard waardoor de inglijdende spits de bal niet binnen kon werken.

Hoogeveen had het in deze fase moeilijk. Het werd nog lastiger nadat de scheidsrechter een innige omhelzing van Frank Benjamins met een doorgebroken Herauten speler beoordeelde met een gele kaart. Met nog vier minuten tot de rust was het noodzaak de schade beperkt te houden. Dat lukte ook lange tijd. Sterker nog, in ondertal had Sander Benjamins de 1-1 op zijn schoen. Hij was de keeper al voorbij, maar speelde de bal net wat te ver voor zicht uit waardoor hij niet meer kon afronden. In de laatste tellen van de tijdstraf kwamen De Herauten dan toch via een hard afstandsschot van aanvoerder Bertus de Boer op 2-0. Kort voor rust was Hoogeveen nog dichtbij de 2-1. Maurits Wolting schoot hard op keeper Van der Leij die ook de rebound van Jacco Tuinstra wist te pareren. Zo keek Hoogeveen bij rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Na een snelle slok uit de bidons ging Hoogeveen na rust voortvarend van start. De eerste schoten op doel kwamen van Nick Muysson en Sander Benjamins, maar leverden niets op. Vier minuten na de rust werd Niek Bosscha lomp gevloerd wat resulteerde in een gele kaart voor de schuldbewuste Herauten speler. Hoogeveen drong aan en speelde de bal snel rond voor de goal van Van der Leij, die enkele tellen later gered werd door zijn aanvoerder. Een pegel van Frank Benjamins leek de goal in te vliegen maar werd op een geweldige wijze voor de lijn weggekopt door captain De Boer. Niet veel later was diezelfde De Boer weer de reddende engel door zich met zijn hele hebben en houden voor een schot te gooien. Niet veel later had Sander Benjamins de 2-1 moéten maken, na opnieuw snel rondspelen kwam de bal bij de tweede paal terecht. Hier had hij de bal voor het intikken, maar schoot op de paal.

Uiteindelijk kregen de blauwwitten loon naar werken. Na een identieke situatie wist Nick Muysson wél bij de tweede paal binnen te tikken: 2-1. Hoogeveen voelde dat er meer te halen viel en begon vroeger druk te zetten. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker via een schot van Sander Benjamins: 2-2. De Herauten had nog niet afgetrapt of Hoogeveen werd opnieuw gevaarlijk. Een voorzet van Frank op broer Sander was net te scherp waardoor laatstgenoemde net niet binnen kon tikken. Met nog tien minuten op de klok was het Maurits Wolting die met een leep puntertje keeper Van der Leij probeerde te verschalken. Deze poging ging echter net naast. Een minuut later was er ‘a moment of fame’ voor keeper Van der Leij die op miraculeuze wijze tot twee keer de bal uit zijn goal wist te ranselen.

Na deze fase liet Hoogeveen de teugels even vieren om op adem te komen en kwamen De Herauten even niet verder dan de lange bal hanteren. Het duurde dan ook lang voordat er weer iemand echt gevaarlijk werd. Met nog drie minuten op de klok gaven De Herauten het startsein voor een geweldige slotfase. De gastheren leken alsnog op weg naar de drie punten, maar troffen in Pim Broens een sta in de weg die Hoogeveen op fantastische wijze in de wedstrijd hield. In de tegenaanval waren het de Hoogeveners die levensgevaarlijk werden. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Jacco Tuinstra die zijn directe tegenstander uitkapte maar via een verdedigend been tegen de paal schoot.

In de laatste minuut kreeg Hoogeveen dan toch waar het recht op had. Sander Benjamins onderschepte de bal en legde goed breed op Frank Benjamins die eenvoudig de 2-3 op het bord kon schieten. De Herauten probeerde het vanaf de aftrap nog wel, maar Hoogeveen kwam niet meer in de problemen.

Zo blijft Hoogeveen ook na vier wedstrijden nog ongeslagen en klimt het langzaam maar zeker wat omhoog op de ranglijst. Op 8 november hervat men de competitie met een thuiswedstrijd tegen De Griffioen, dat gisteravond koploper Beilen met een 5-1 nederlaag naar huis stuurde. Aftrap is om 20:00 in het Activum.