0 0
Leestijd:1 Minuten, 12 Seconden

De zaalvoetballers van Waterpoort Boys moesten afgelopen woensdag hun meerdere in Hoogeveen erkennen. De balkunstenaars uit Drente bleken net te sterk (2-1) en daarmee leed de Wéé Péé Béé de tweede nederlaag van het seizoen.

WATERPOORT BOYS

ANNE WATERLANDER (WWW.X-LENT.NL)

Die nederlaag was onnodig, want Waterpoort Boys kreeg genoeg kansen. Maar evenals in een aantal eerdere wedstrijden was de formatie van Richard de Jong en Aalt de Wit in het Activum in Hoogeveen in de eindfase niet dodelijk genoeg. Dat bleek al voor rust, waarin Waterpoort Boys zeker vier doelrijpe kansen wist te creëren en alleen René Cnossen het net wist te vinden.

Dat laatste deed de thuisclub na rust beter, want  Hoogeveen wist de 0-1 ruststand in het tweede bedrijf om te buigen in een 2-1 voorsprong. Daarmee waren de rollen omgedraaid, maar vervolgens kregen de Snekers in de resterende speeltijd opnieuw een aantal mogelijkheden om de stand een dragelijker aanzien te geven. Maar evenals voor rust stond het vizier bij de Snekers niet op scherp. Derhalve bleef het bij 2-1 en restte de nummer drie van de ranglijst niets anders dan de koploper met de overwinning te feliciteren.

Ondanks de nederlaag blijft Waterpoort Boys de nummer drie van de hoofdklasse H. Komende woensdag speelt de squadra thuis tegen Drs. Vijfje 2. De wedstrijd in de Sneker Sporthal begint om 19.00 uur.

Hoogeveen – Waterpoort Boys 2-1 (0-1)
Doelpunt Waterpoort Boys: René Cnossen