0 0
Leestijd:4 Minuten, 25 Seconden

Nadat de ploeg van coach Aalt de Wit in de voorbije weken al van zvv Borger, SC Flamingo, zvv DOSKO en Futsal Emmeloord/Da Enzo verloor, ging Waterpoort Boys Futsal gisteravond voor de vijfde keer op rij onderuit.

Bron: Waterpoort Boys

In de Sneker sporthal bleek Drachtster Boys met 4-5 te sterk voor de Sneker formatie die opnieuw erg slordig speelde en in sommige situaties ook niet zakelijk genoeg te werk ging.​

Foutieve passes
Dat openbaarde zich al in de openingsfase. Eerst was een pass van Stefan Kroon op Kevin Kedde te hard en even later leidde een foutieve inspeelbal van René Cnossen tot een corner. Nadat doelman Stefan Rijpkema bij een counter redding bracht en zijn collega aan de andere kant een inzet van Dylano van Dijk tot corner verwerkte, leed laatstgenoemde balverlies en even later leidde dezelfde speler met een niet al te beste pass een tegenaanval in.

Doelpunten
Na een minuut of acht kreeg Waterpoort Boys via Kevin Kedde (foto) de eerste grote mogelijkheid, doch hij vond de keeper op zijn weg. Een minuut later was het echter wel raak, toen de bal in de cirkel werd ingebracht en die onder druk van René Cnossen door een speler van Drachtster Boys in eigen doel werd gewerkt. Het antwoord van de gasten kwam echter snel, want een minuut later kreeg de thuisclub de bal maar niet weg en strafte Drachtster Boys het geklungel met een diagonale schuiver via de binnenkant van de paal af.

Weer een minuut later bracht Stefan Kroon met een prima pass Dylano van Dijk in stelling en met een bal in de linker benedenhoek bracht hij Waterpoort Boys andermaal aan de leiding. De vreugde was echter opnieuw van korte duur, want even later leed Patrick Zijda balverlies en moest doelman Rijpkema na een schot opnieuw de gang naar het net maken.

Frivool
Diezelfde Rijpkema voorkwam even later na een foutieve bal een achterstand. Die pass gaf aan, waar het bij Waterpoort Boys aan schortte. De ploeg nam enerzijds teveel en te snel risico’s om een medespeler te bereiken en leed anderzijds bij frivole individuele acties te vaak balverlies., waardoor men zichzelf in problemen bracht. Met andere woorden, het was niet zakelijk genoeg en dat zou de ploeg in het verder verloop van de wedstrijd opbreken.

Slotakkoord
Niettemin drukte de thuisclub in die fase Drachtster Boys achteruit, maar pogingen van Orlando Pasveer, Dylano van Dijk en Patrick Zijda (2x) sorteerden geen effect. Dat laatste bleef aan de andere kant ook uit bij een schot van Drachtster Boys (naast) en door een ingreep van Orlando Pasveer, waarmee hij de angel uit een tegenaanval haalde. Vervolgens verdween een inzet van Kevin Kedde voorlangs en mislukte een combinatie van hem met Stefan Kroon, omdat hij te laat was om de bal na een hakje van laatstgenoemde mee te nemen. Nadat doelman Rijpkema een kans van Drachtster Boys onschadelijk had gemaakt en bij de daaropvolgende corner opnieuw redding bracht, was het slotakkoord voor de bezoekers. Op slag van rust kreeg Drachtster Boys namelijk een vrije trap en die werd onberispelijk binnen geschoten (2-3).

Mogelijkheden over en weer
Het tweede bedrijf begon met een mogelijkheid voor Drachtster Boys die door doelman Rijpkema tot corner werd verwerkt. Niet veel later werd een vrije trap van René Cnossen voldoende getoucheerd en verdween een inzet vanuit de draai van Patrick Zijda naast. Diezelfde Zijda liet even later een kans uit de buitencategroei liggen, waarna Waterpoort Boys bij een schot op de paal aan een grotere achterstand ontsnapte. Na dat schrikmoment verdween de bijkans traditionele punter van Stefan Kroon over en belandde een schot van Cnossen in de handen van de Drachtster sluitpost. Die zag even later dat één van zijn medespelers bij de volgende aanval de bal bij de tweede paal binnen tikte en daarmee als de marge uitbouwde.

Wereldredding
Kort daarop speelde René Cnossen Patrick Zijda aan en vanuit de draai zorgde hij met een hard en laag schot op zakelijke wijze voor de aansluiting. Nadat Drachtster Boys nog een keer het aluminium trof, ging Waterpoort Boys op jacht naar de gelijkmaker maar twee opeenvolgende combinaties van de LSC-connection (lees: Cnossen-Zijda) leverden geen succes op. Vervolgens riep Orlando Pasveer met een interceptie andermaal een tegenaanval een halt toe, waarna een combinatie tussen Kedde en Van Dijk op niets uitliep en doelman Stefan Rijpkema zijn ploeg met een absolute wereldredding in de race hield.

Turbulente slotfase
Na die safe verdween een inzet van Van Dijk via een voet over de zijlijn en kwam René Cnossen op aangeven van Stefan Kroon ook al niet tot een afronding. Even later toen Cnossen met een prima passje Kroon in stelling bracht, was die afronding echter perfect (4-4) maar praktisch in dezelfde minuut werden beide hoofdrolspelers aan de andere kant het bos ingestuurd en moest Waterpoort Boys opnieuw in de achtervolging. Die leek in “the dying seconds of the game” alsnog de gelijkmaker op te leveren, maar net voordat de bal de doellijn passeerde, floot de arbiter van dienst af en was de vijfde opeenvolgende nederlaag een feit.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Waterpoort Boys – Drachtster Boys 4-5 (2-3)

Doelpunten Waterpoort Boys: eigen doelpunt, Dylano van Dijk, Patrick Zijda en Stefan Kroon

​Line-up Waterpoort Boys: René Cnossen, Dylano van Dijk, Kevin Kedde, Stefan Kroon, Orlando Pasveer, Stefan Rijpkema en Patrick Zijda