0 0
Leestijd:1 Minuten, 28 Seconden

ALMELO – Gonemo heeft eindelijk de langgekoesterde eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. In Almelo werd de plaatselijke FC in een zinderende slotfase met 2-3 verslagen.

FC Gonemo  FC Gonemo

De laatste weken viel er een stijgende lijn te bespeuren in het spel van Gonemo. Verder dan gelijke spelen kwam de Winterswijkse formatie niet en de eerste zege zou slechts een kwestie van tijd zijn. Tegen Almelo legden de withemden de nadruk op een goed sluitende defensie. Toch wist Almelo een bres te slaan en met 1-0 de rust in te gaan.

Tactische omzetting
Een tactische omzetting bij Gonemo pakte in de tweede helft goed uit. Özbey Genç verruilde de defensie voor een positie in de punt van de aanval. Uit een van de mogelijkheden scoorde Nick Houwers de gelijkmaker. Met een goed geplaatste schuiver schoof de Gonemo-aanvoerder het leder in de hoek, 1-1.

De wedstrijd ging gelijk op en over en weer ontstonden er behoorlijke scoringskansen. De Gonemo-sluitpost Gino Kothuis liet enkele geweldige reddingen zien, maar kon de voorsprong voor de Almeloërs niet voorkomen. De stand werd door Gonemo pas drie minuten voor het einde gelijk getrokken. Een tijdstraf voor speler van Almelo, dat daardoor met een man minder kwam te spelen, was de aanleiding. Uit de overtalsituatie scoorde Dimitri Dekker na een prachtige crosspass van Nick Houwers.

Onberispelijk
Gelijk vanaf de aftrap verdedigde Gonemo vooruit, omdat het de winst wilde pakken. Via een hoge bal kopte Nick Houwers de bal door naar Özbey Genç. De Gonemo-spits draaide goed weg bij zijn tegenstander en bedacht zich geen moment. De aanvaller schoot de bal onberispelijk met zijn zgn. chocoladebeen binnen en daarmee behaalde een opgeluchte Gonemo zijn eerste seizoenzege, 2-3.