0 0
Leestijd:1 Minuten, 17 Seconden

Na de gewonnen uitwedstrijd in Lier met 2-4, was FC Eindhoven het aan zijn stand verplicht om in de thuiswedstrijd voor het eerst in zijn bestaan – omdat het ook pas voor het eerst hieraan deel mocht nemen – de BeNecup binnen te halen.

Bron: FC Eindhoven

In een goed bezet Indoor voldeed FC Eindhoven hieraan door met 1-1- gelijk te spelen tegen Proost Lierse. Deze wedstrijd was echter van veel mindere kwaliteit dan de uitwedstrijd die van hoog niveau was. FC Eindhoven kwam al in de 2e minuut op een 1-0 voorsprong door Jordany Martinus, waardoor Proost Lierse weer veelvuldig met de keeper als 5e veldspeler ging spelen. Door het zoeken naar een opening en het veelvuldig schuiven van de bal naar een medespeler, komt dit de snelheid en daardoor de aantrekkelijkheid van het spel niet ten goede. FC Eindhoven hoefde niet meer zo nodig en kon zich concentreren op het verdedigen, hetgeen hen makkelijk afging.

De 2e helft was er direct een overwicht van Proost Lierse en dit resulteerde in de 22e minuut in de 1-1 door Anik Aiyoub. Dit overwicht behield Proost Lierse totdat in de in de 31e minuut Yassine Qoli met rood van het veld werd gestuurd vanwege een kopstoot. FC Eindhoven zette toen een 5e veldspeler in, maar kon hieruit ook geen doelkans creëren. Omdat Proost Lierse ook niet meer tot scoren kwam, was deze 1-1 stand voldoende voor de BeNecup winst.

Dat er slechts 2 keer gescoord wordt in een zaalvoetbalwedstrijd, zegt veel over de wedstrijd.