0 0
Leestijd:57 Seconden

Opnieuw een ruime overwinning voor de zaalvoetbalvrouwen en wederom werden er 9 doelpunten genoteerd. Tijdens een trainingsstage in Portugal werd tegenstander FC Silves Futsal maandagavond op een 1-9 nederlaag getrakteerd. Zondag was Oranje al veel te sterk voor 4 AO Cubo Feminin Futsal. Toen werd het 0-9.

KNVB Media  KNVB Media

Voor de Nederlandse zaalvoetbalvrouwen waren het de eerste twee wedstrijden, sinds de heroprichting van het team. Vanaf 2009 werd er geen duel meer gespeeld. Doel is om plaatsing voor het eerste EK voor vrouwen – in 2019 – af te dwingen.

Kleine domper

Arte Brueren opende in sporthal Pavilhao Mário José van Silves na drie minuten de score. Een dag eerder was ze al twee keer succesvol. De snelle gelijkmaker van de Portugese ploeg was een kleine domper, maar Dyanne Bito – goed voor 146 interlands op het veld – maakte al snel de 1-2. Milenca van Ee zorgde voor de 1-3 ruststand.

Diezelfde Van Ee opende na rust de score, waarna Nederland in de laatste tien minuten pas echt op stoom kwam. Met treffers van Jennifer Oliveira, Sanne Brand, Van Ee (haar derde) en twee keer Felicia Ferhad Sedighi (2).