0 0
Leestijd:2 Minuten, 8 Seconden

Vanaf het begin was het al een wedstrijd dat alle kanten op kon. Beide teams kregen mogelijkheden om te scoren, al had Oranje wel de meeste en beste kansen.

Uiteindelijk was het wel Oranje dat in de 6e minuut de score opende. Een individuele actie van Martinus met daarna een schot op doel, kon in eerste instantie nog door de doelman van Albanië worden gepareerd, maar in de rebound was Makraou er als de kippen bij om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Kort daarna was het dezelfde Martinus die na een individuele actie een schot op doel loste, waarbij de bal via de binnenkant van de paal doel trof; 0-2.

Hierna begon Albanië al vrij snel met een meevoetballende doelman te spelen, echter dit leverde niet echt het gevaar op waar ze op hadden gehoopt (op een schot op de lat na). Sterker, Oranje scoorde zelfs de 0-3 waarbij wederom Martinus de assist gaf op Makraou die de bal op zijn beurt simpel voor het intikken kreeg. Kort hierna kreeg Albanië een 10 meter trap te nemen (6 overtredingen aan Oranje-zijde), maar deze werd keurig door Kuijk gestopt.

Misschien was het moment kort voor rust wel bepalend voor het resterende deel van de wedstrijd. Een misverstand bij een intrap van Albanië leverde balbezit op voor Oranje en scoorde dan ook de 0-4. Echter, omdat er tijdens het krijgen van balbezit Albanië een foute wissel toepaste (wat ik tenminste uit de beelden kon halen), werd het doelpunt afgekeurd en kreeg Oranje een indirecte vrije trap en werd dit “incident” niet eens bestraft. Te belachelijk voor woorden. De 0-3 werd dan tevens de ruststand.

In de eerste 5 (zuivere) speelminuten van de 2e helft werd Oranje over het algemeen gevaarlijk middels afstandschoten (voornamelijk van Bouzambou), maar was het Albanië dat scoorde middels een afstandschot, waarbij doelman Kuijk niet geheel vrijuit ging. Een paar minuten later counterde Albanië zelfs naar een 2-3 stand. Maar Velseboer onderschepte even daarna keurig een pass op de helft van de tegenstander en kon middels een afstandschot –dat middels een speler en de handen van de doelman van Albanië het doel trof– de 2-4 op het scorebord brengen. Geen vuiltje aan de lucht, zou je (dan) denken.

Maar in de laatste minuut scoorde Albanië zowel de 3-4 als de 4-4 waardoor Oranje dus geen kans meer maakt op de volgende ronde. Jammer en zeker onnodig, want als er een kans was om door te gaan, dan was het in deze ronde wel.