0 0
Leestijd:1 Minuten, 7 Seconden

Na de 4-2 overwinning op Montenegro – een dag eerder – was het Nederlands zaalvoetbalteam zaterdag op de Futsal Week Autumn Cup in Kroatië te sterk voor Zwitserland: 6-1. Voor Oranje zit het toernooi er direct op, omdat Kroatië zich na een sterfgeval terugtrekt. Hierdoor is Nederland sowieso toernooiwinnaar.

KNVB Media  KNVB Media

Het evenement wordt verder afgewerkt door drie landen. Naast Nederland zijn dit Zwitserland en Montenegro. Zij spelen zondag om plaats twee en drie, Nederland is niet meer te achterhalen. Oranje zou tegen Kroatië spelen, maar dat duel gaat dus niet door.

De Zwitsers waren vrijdag nog uit de startblokken geschoten door Kroatië met 8-2 te verslaan. Oranje kende op dag twee van het toernooi in Novigrad een perfecte start. Binnen vijf minuten wist Jordany Martinus (foto) twee keer te scoren. De Zwitsers verkleinden de marge na een kwartier, ruststand: 2-1.

Gat geslagen

In de tweede helft liep Nederland al snel weg van de tegenstander. Binnen vier minuten was het gat van drie treffers geslagen. Oualid Saadouni en kersvers recordinternational Jamal el Ghannouti maakten de doelpunten. Amir Molkarai en Yoshua St. Juste bepaalden in de slotfase de eindstand op 6-1 voor de equipe van bondscoach Max Tjaden.

In plaats van een derde wedstrijd te spelen, zit het toernooi er voor Oranje door de trieste omstandigheden aan Kroatische zijde direct op.