0 0
Leestijd:2 Minuten, 12 Seconden

Maandagavond 19 december 2016 in Landstede Sportcentrum, de mensen op de tribune die de moeite hebben genomen te komen kijken, hebben er geen spijt van gehad. Een spannende wedstrijd, mooie en bijzondere doelpunten en drie punten die verdiend in Zwolle blijven. Vooraf was de opdracht voor SVI duidelijk; na het verlies van afgelopen vrijdag tegen het hooggeplaatste Excelsior, dreigen de onderste plekken voor SVI, mits het lastige ZSW verslagen kan worden.

Arjan Jansen  SVI

De wedstrijd begint, onder leiding van scheidsrechter Söner met een onrustig en slordig spelend SVI. Chaos in de eerste vijf minuten waar ZSW één keer van profiteert. Geklungel in de verdediging resulteert in een vrije schietkans en daar weten de mannen uit Wijchen wel raad mee. SVI moet aan de bak en doet dat middels de machtige linker van Jos van Dijk, die de bal vol overtuiging de hoek in jaagt, 1-1 (zie video).

[huge_it_video_player id=”2″]

Maar nog is SVI niet wakker en direct maakt ZSW uit een ingestudeerde corner de 1-2. SVI speelt het eerste gedeelte van de wedstrijd onrustig en heeft de individuele klasse van eerst Joshua Agteres (die de 2-2 aantekent met een geweldige pegel van afstand) en even later Michel van Heerde nodig om met en 3-2 voorsprong de rust in te gaan. Deze laatste goal was werkelijk een plaatje. Michel stift de bal met enorm veel gevoel over de uitkomende keeper heen (zie video).

[huge_it_video_player id=”1″]

Na de rust een ander beeld. Er is maar één team dat voetbalt, SVI laat prachtige combinaties zien en brengt dat ook tot uiting in de score als Michel nogmaals met een stiffie de 4-2 aan laat tekenen. Met nog 6 minuten te gaan wisselt ZSW de keeper in en gaat met een vijfde veldspeler spelen. SVI staat goed, krijgt kansen maar vergeet de genadeklap uit te delen, waardoor ZSW terug komt tot 4-3. Even later komt SVI op 5-3 als Gerwin Kelder de geboden ruimte benut en de volgende SVI-treffer maakt. ZSW blijft met een extra veldspeler spelen en Joshua kan alleen op de goal afgaan, schiet op de paal en krijgt de bal er ook in de rebound niet in. Als ZSW in de volgende aanval toch nog 5-4 maakt, wordt het nog even spannend, maar SVI laat het niet zo ver komen en sleept wederom 3 punten binnen. Een zwaar verdiende overwinning en een nette zevende plaats op de ranglijst is het resultaat.

SVI 1 – ZSW/DPN 1   5-4 (3-2)