0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

Door het terugtrekken van sv Bedum uit de topklasse verloor Futsal Dragten midweeks al drie van haar schaars verzamelde punten. Vrijdag volgde in Delfzijl de volgende domper. Er werd met 8-3 verloren.

Taede Groenewoud

Na 4 en een halve seconde was al duidelijk dat het een zware avond zou worden. Vanaf de aftrap werd de verdediging van Futsal Dragten te kijk gezet en was een hard schot invalkeeper Taede Groenewoud te machtig. Futsal Delfzijl zou de hele avond druk blijven zetten en ontregelde de aanvalsopbouw van Futsal Dragten hierdoor met grote regelmaat. Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een mooie actie van Aaron Tahapary, hij gaf 3 tegenstanders het nakijken, stond Mark Kooistra geduldig bij de tweede paal te wachten om de bal het laatste zetje te geven. Een mooie opsteker voor Futsal Dragten. Het creërde ook met regelmaat ook kansen maar wist deze gewoon niet te verzilveren. Futsal Delfzijl deed dit wel. De 5-1 ruststand was dan ook een grote domper voor het Dragtster team.

De tweede helft werd het er ook niet beter op. Futsal Dragten kreeg de broodnodige defensieve organisatie niet op pijl en moest helaas nog meer goals incasseren. Futsal Dragten wist via Mark Kooistra en Aaron Tahapary nog wel te scoren. Maar ook Futsal Delfzijl kreeg dit nog 3 maal voor elkaar. Met als logische gevolg een 8-3 nederlaag.

Coach Luchien Eding sprak na afloop van een terechte nederlaag. Als je zelf de kansen niet benut (ze waren er vooral de eerste helft,) en je geeft de goals te makkelijk weg, dan verlies je terecht. Nu komt eerst de winterstop. Een goed moment om te zorgen dat de tweede seizoenshelft de stap naar de brede middenmoot weer kan worden gemaakt. De eerste competitiewedstrijd is op vrijdag 13 januari 2017 om 20:00 thuis tegen Futsal Cambuur. Maar voordat dit zover is zal Futsal Dragten 1 eerst present zijn op de Smallingerland Cup, op 22 december is de voorronde voor het team. Ook hiervoor bent u natuurlijk van harte uitgenodigd.