0 0
Leestijd:1 Minuten, 22 Seconden

RIJSSEN – Excelsior’31 is vrijdagavond tegen haar tweede nederlaag in de Topklasse aangelopen. De Rijssense zaalvoetbalploeg verloor als nummer twee het thuisduel tegen koploper Brasil’77 met 1-4.  Door deze nederlaag zakt het naar de derde plaats op de ranglijst met acht punten achterstand op de koploper. De bezoekers blijven hierdoor nog zonder puntverlies.

Jan Baan

In de eerste helft deed het team van coach Ichtus Rahanra niet onder voor de bezoekers uit Terborg. Het kreeg de betere kansen, maar het was Brasil’77 dat door onoplettendheid  in de achterhoede van Excelsior’31 met een 0-1 voorsprong ging rusten.

Kort na rust was het Brasil’77 dat de marge verdubbelde (0-2) en de wedstrijd verder naar zich toetrok. Excelsior’31 was geen schim meer van de ploeg van de eerste helft. Brasil’77 profiteerde optimaal en ging zelf steeds beter en slimmer spelen. Excelsior’31 kon zich hier niet tegen wapenen en kreeg door inschattingsfouten te makkelijk doelpunten tegen. De kansen die het zelf creëerde werden niet benut, waarbij de uitstekende sluitpost van de bezoekers ook een sta-in-de-weg was. De 1-4 eindstand was gezien de kansen aan beide kanten ietwat geflatteerd, maar dat de bezoekers met drie punten aan de haal gingen was meer dan terecht.

Excelsior’31 heeft volgende week vrijdag kans om zich te herpakken. Het speelt dan wederom thuis en ontvangt dan ZSW/DPN uit Wijchen. Aanvang wedstrijd 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Rik Harbers, Remco Haan en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel