0 0
Leestijd:1 Minuten, 48 Seconden

Het jeugdige team van coach René Havermans en assistent coach Steven Poeran trad afgelopen maandag aan voor de eerste competitiewedstrijd uit tegen Lugdunum.

ZVV Den Haag   Haagse Topsport

ZVV Den Haag begon dit keer sterk aan de wedstrijd en scoorde vrij snel de 0-1 wat een positieve boost gaf zo aan het begin van het seizoen. De ploeg stond sterk en creëerde veel kansen, het was wel de wedstrijd van de omschakeling voor beide partijen. Snel voetbal en kansen over en weer, door het snelle doelpunt ging Ludunum wat meer op eigen helft verdedigen om het ZVV Den Haag moeilijk te maken.

Dit werkte in eerste instantie wel, maar toen het tweede blok van ZVV Den Haag aantrad en op aanwijzing van de coach de speelstijl opbouwend iets aanpaste werden er meer kansen gecreëerd en scoorde ZVV Den Haag twee doelpunten kort na elkaar.

De tweede helft leverde voor beide ploegen diverse kansen op maar ZVV Den Haag was in het algemeen beter in de afwerking en benutte de kansen efficiënter dan Lugdunum. Diverse doelpunten waren weer echte zaalvoetbal goals, snel spelen diepte zoeken en snel de aansluiting van de tweede en derde man. Hierdoor creëerde ZVV Den Haag als team veel kansen met veel doelpunten als resultaat.

Coach René Havermans is tevreden over het resultaat, maar weet dat er nog een lange weg te gaan is. We hebben veel jeugdspelers en die moeten zich ontwikkelen, dat is ook waar wij als vereniging voor hebben gekozen en deze weg ook door willen zetten. De jeugdspelers krijgen de kans in het eerste team, en als ik nu zie hoe zij dit oppakken en zich professioneel gedragen in en buiten het veld kunnen wij als staf daar alleen maar trots op zijn.

Als staf zijn wij ons ervan bewust, dat je na twee echte wedstrijden nog niks kan zeggen, maar toch de wil is er bij beide selectie teams, en we zien ontwikkeling en daar gaat het om.

Doelpunten
Bill Orifa Oswana 1 x
Faisel Amhey 1x
Mo Ouarraki 2 x
Redeuan Zayzaoui 1 x
Mahir Bazziz 1

Volgende competitie wedstrijd is 22 september om 21.00 uur in sportcampus Zuiderpark.