0 0
Leestijd:2 Minuten, 48 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben het jaar 2016 goed afgesloten met een overwinning op het stugge SV De Griffioen 1. In Sporthal Boekhorst waren de Urkers met 2-5 net iets te sterk voor de thuisploeg.

ZVV Urk

Gelijkopgaand

In Oosterwolde waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisploeg was niet van plan om op de counter te gokken, en zette veel druk wanneer De Kof 1 in balbezit was. Bij vlagen hadden de Urkers het lastig met deze felle druk en kreeg de thuisploeg de nodige kansen. Gelukkig was Willem de Borst ook op de maandagavond alert, en hield hij met enkele prima reddingen zijn ploeg op de been.

In de tweede minuut kwam De Kof 1 vroeg op voorsprong. Het was Albert Hendrik Romkes wie de 0-1 binnenschoot en daardoor de Urkers een droomstart bezorgde. Zoals gezegd was De Griffioen niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. De Friezen boden de nodige tegenstand, en in het laatste bedrijf van de eerste helft kreeg De Griffioen de nodige kansen. Achterin stond De Kof 1 niet goed opgesteld, waardoor Willem de Borst de nodige overuren moest maken. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, toen aanvoerder Linneman de 1-1 tegen de touwen schoot.

Ommekeer

In de rust moest coach Herman Spel zijn ploeg weer op de rails zetten. De Urkers hadden het bij vlagen lastig tegen de thuisploeg, maar konden ook een aantal malen gevaarlijk zijn in de omschakeling. Zo had Kees de Boer pech in de afwerking en liet hij enkele goede kansen onbenut. De instructies van Spel wierpen in de tweede helft haar vruchten af. Ditmaal stond De Kof 1 wel haar mannetje achterin, en gaf men nauwelijks nog kansen weg. Het was aanvoerder Jelbert Loosman wie na rust met twee treffers zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij zorgde voor een 1-3 voorsprong, en daarmee was de ban gebroken voor ZVV Urk.

De thuisploeg kwam er niet meer aan te pas, maar probeerde van alles om weer terug te komen in de wedstrijd. In de omschakeling bleven de bezoekers gevaarlijk. In de 43e minuut was het Willem Snoek wie de wedstrijd leek te beslissen, hij liet de 1-4 voorsprong aantekenen. Een minuut later was het Klaas Jelle Romkes wie profiteerde van slordig balverlies aan de kant van De Griffioen. Omdat de thuisploeg met een spelende keeper in het veld stond, kon Romkes de bal eenvoudig in het lege doel schieten.

Winterkampioen

Met een 1-5 voorsprong was de wedstrijd gespeeld, en kon De Kof 1 de wedstrijd rustig uitspelen. In de slotfase kreeg jongeling Andries Sinke nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar hij kapte weer terug, waardoor zijn kans verloren ging. In de slotseconde was het Griffioen-aanvoerder Linnenman wie nog een doelpunt voor de statistieken maakte. Hij scoorde nog de 2-5, waarna scheidsrechter Klinkhamer het wel welletjes vond en de wedstrijd affloot.

Door deze zege op De Griffioen zijn de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 winterkampioen van de Topklasse F. Hierdoor liggen de Urkers nog altijd op koers om promotie naar de Eerste Divisie af te dwingen, maar belangrijker nog, om weer kampioen te worden. Zo ver is het nog lang niet. Over een maand wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum. (vrijdag 13 januari)