Tijdens deze wedstrijd werd weer al snel duidelijk dat ondanks de verschillen Texel’94 en Leekster Eagles aan elkaar gewaagd zijn.

Bron: Leekster Eagles

Gedurende de eerste helft van deze wedstrijd tussen de beide koplopers was duidelijk te zien dat wederzijds respect voor elkaars kwaliteit een raadgever aan de spelers was. Er werd ingetogen gevoetbald en geen van beide teams liet elkaar daadwerkelijk de tanden zien. Erolind Derguti wist als eerste het net in beweging te brengen waarna Texel de stand weer gelijk trok. Karim Layeb en Roy de Vries wisten te scoren en wederom wisten de spelers van Texel de stand gelijk te trekken. Bij een stand van 3-3 werd de rust ingelast.

Gedurende de tweede helft voelde je met name de spanning op de tribune hoger worden. Ondanks dat nagenoeg alle zitplaatsen bezet waren was het buiten de kansen op het veld rustig boven. Het publiek was te geboeid om zich echt te laten horen. Op het veld werkten de spelers zich naar een climax toe. Texel kwam met 4-3 voor te staan. Het duurde ruim zes spannende minuten schone speeltijd lang eer Roy de Vries namens Leekster Eagles kon scoren en de stand was weer gelijk 4-4.

Drie minuten later bracht Luciano Matulessy Leekster Eagles op 4-5 voorsprong.  Met nog ruim vier minuten te gaan wist Texel de stand weer gelijk te trekken. Erolind Dergutti wist daarna Leekster Eagles wederom op voorsprong te brengen en het 5-6.

Over de tribune trok een golf van ongekende spanning, zouden ze dan toch…een tsunami van opluchting trok even later een spoor over de tribune op het moment dat er weer door Texel werd gescoord. De stand was wederom gelijk 6-6. Daarna werd er nog ruim drie minuten op het veld gestreden om het o zo begeerde verschil op het scorebord te maken. Geen van beide teams was die laatste minuten in staat om het verschil te maken.

Na de wedstrijd was een ieder het eigenlijk wel over eens dat beide partijen gezien de verloop van de wedstrijd de punten verdiend hebben verdeeld.