0 0
Leestijd:2 Minuten, 33 Seconden

Nog altijd wachten de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 op hun eerste thuisoverwinning van het seizoen. In Sporthal de Schelp was Texel’94 met 2-3 te sterk. Na een 0-2 achterstand kwamen de Urkers nog terug tot 2-2, maar in de slotseconden scoorde Pieter Jan Eelman alsnog de winnende treffer voor de eilandbewoners.

ZVV Urk

Sterke verdediging

In een goedgevulde Sporthal de Schelp had De Kof 1 de gehele wedstrijd het initiatief in handen. Men probeerde onder toeziend oog van het fanatieke thuispubliek de muur van Texel’94 te beslechten, maar de bezoekers verdedigden met verve en er was geen doorkomen aan voor de Urkers. Vooral de keeper van Texel speelde weer een puike wedstrijd.

Effectief

Ondanks het feit dat De Kof 1 enkele goede kansen en mogelijkheden kreeg op een voorsprong, waren het de bezoekers wie voor rust zouden scoren. In de 7e en 17e minuut scoorde Texel’94. De eilandbewoners dwongen niet gek veel kansen af, maar waren effectief in de afronding en konden zodoende met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

Spelende keeper

Na rust probeerde ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 weer de aansluiting te vinden, maar het kon minutenlang geen grote kansen afdwingen. Eenmaal mocht Willem Snoek gevaarlijk opduiken voor het Texelse doel, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden.

Ondertussen begon de tijd te dringen en schreeuwde het publiek richting coach Herman Spel om een spelende keeper in te zetten. Vier minuten voor tijd bracht Spel, Kees de Boer als spelende keeper binnen de lijnen. Dit had meteen effect, want binnen twee minuten was de stand weer gelijk door treffers van Jan Kramer en Kees de Boer.

Chaotisch

In de slotminuut dacht De Kof 1 nog stiekem aan een overwinning, maar moest men juist oppassen dat Texel’94 niet opnieuw zou scoren. In de laatste minuut werden de Urkers flink onder druk gezet en ontsnapte het enkele malen aan een nieuw achterstand. Helaas kon het punt niet over de streep getrokken worden, want enkele seconden voor tijd was daar alsnog de 2-3 via Eelman.

Opluchting voor Texel’94 en een enorme domper voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1, wat twee seizoenen geleden ook al dit drama tegen Texel te verwerken kreeg.

Opvallend was dat Texel’94 in de tweede helft minutenlang vijf teamfouten had. Ondanks dat kon De Kof 1 hiervan niet profiteren en een tien-meter trap uitlokken. Een teken dat het in deze cruciale-fase ontbrak aan duelkracht en slimheid, iets wat de mannen van coach Herman Spel duur kwam te staan.

Ranglijst

Door deze nederlaag zakt De Kof 1 naar de tiende positie op de ranglijst. Het gat met de concurrenten is nog binnen handbereik, maar de volgende wedstrijd tegen Leekster Eagles (uit) zal een zeer belangrijke zijn. Deze ploeg bezet een achtste positie op de ranglijst, met twee punten voorsprong op De Kof 1. De nummer 8 is rechtstreeks veilig, terwijl de nummer 9 en 10 nacompetitie zullen spelen. Het gat met de veilige plekken mag niet te groot worden, waardoor een goed resultaat noodzakelijk is.