0 0
Leestijd:2 Minuten, 18 Seconden

Zeemacht en Hovocubo, twee ploegen die vanaf het begin van de zaalvoetbalgeschiedenis in de jaren zestig al tegen elkaar streden. Dit keer de reserves van Hovocubo tegen het vlaggenschip uit Den Helder.

Een ‘oude’ bekende –Mick van der Gulik– liet zich weer zien. Bart Overtoom (nog geblesseerd) bleef aan de kant en probeerde actief mee te denken hoe deze wedstrijd zo goed mogelijk door te komen. Binnen vier minuten is het Ingar Waard die na een brede kaats door het midden de thuisploeg op voorsprong brengt. Nog geen minuut later is het David Albert die twee keer binnen twee minuten na de openingstreffer scoort. Drie fatale minuten voor de mannen van Peter van der Slikke die daarna zich iets hersteld. Zeemacht is vooral fysieker en maken veel gebruik van de bovenste ledematen om de duels te winnen. Hovocubo weet zo nu en dan een aanval te creëren, maar heeft daarin te kort stootkracht.

Hovocubo weet echter steeds meer in balbezit te zijn en een schot van Mick van der Gulik wordt ternauwernood door de Helderse keeper van de lijn gehaald. Dit had de treffer kunnen zijn die Hovocubo weer het geloof had kunnen geven om volledig terug te zijn in de wedstrijd. Ook een schot van Dani van Breukelen eindigt op de kruising. Na een goede wedstrijdsfase van beide ploegen zakt het tempo weer iets terug en worden ze weer slordig. Bij een doelpunt van Hovocubo waren er echt wel weer mogelijkheden ontstaan, maar zomaar uit het niets haalt Angelo Simmons uit en het schot –wat niet al te hard is– brengt wel de 4-0 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft probeerde Hovocubo goede aanvallen op te zetten. Doordat dat niet voldoende zorgvuldig gebeurt leidt het vaak tot balverlies. En hier profiteert Zeemacht van. Een schot van Ingmar Waard betekent de 5-0. Dan gaat het ineens rap: 6, 7, 8, 9 – nul door David Albert en een ongelukkige eigen goal van Mick van der Gulik.

De met nog met te veel fysieke ongemakken kampende Ali Choukair is wel het brein achter de eretreffer die Hovocubo weet te maken middels een fantastische steekbal op de jeugdige Dani van Breukelen die niet mist. Ook Tom met een goede sleep brengt Hovo bijna op een tweede goal, maar het schot wordt op de paal afgevuurd. Richard Meijer en Mick van der Gulik bouwen samen een goede aanval op, maar ook deze gaat er niet in doordat de bal voor de lijn wordt geblokt. En in de tegenaanval die direct daarna ontstaat zorgt David Ambriola voor de pijnlijke 10-1. Ali Choukair maakt nog de tweede Hoornse goal van de avond en met een gemiste 10-meter trap van Zeemacht eindigt de wedstrijd in een 10-2 nederlaag voor Hovocubo.