0 0
Leestijd:3 Minuten, 35 Seconden

Na vier weken voorbereiding was het vrijdagavond jl. dan zover, OS Lusitanos 1 stond klaar voor zijn rentree in de Eerste Divisie. OS Lusitanos mocht aantreden in het Groningse Europark tegen PKC’83/Team Carré.

Bron: OS Lusitanos (Foto: PKC ’83)

OS Lusitanos begon goed aan de wedstrijd. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit en creëerde genoeg kansen maar komt maar moeilijk tot scoren. Vanuit veel beweging en hoog tempo werd het doel van de tegenstander gezocht. Dit leverde direct een goede kans voor Arcinio Gimith maar zijn schot ging net voorlangs.

PKC stelde zich verdedigend op, rustig wachtend op hun kansen en hanteerde vooral de counter. In de 4e minuut kwam de bal via een mooie actie over rechts van de snelle Arcinio Gimith voor de voeten van de geheel vrijstaande Reouan el Bousklaoui. Het geplaatste schot was echter niet zuiver genoeg om de Groningse keeper echt te verontrusten.  Na de 5e minuut krijgt PKC een kans terwijl OS Lusitanos dan al aardig wat grote kansen heeft gehad. Door een foute inspeel pass werd er balverlies geleden waardoor PKC snel kon omschakelen en scoorde PKC na 5 minuten de 1-0. Kort daarna namelijk in de 7e minuut was het Issam el Llaimouh die met een bekeken schot maar net naast schoot. OS Lusitanos bleef ondanks de gemiste kansen, maar ook de kansen van PKC, gewoon voetballen.

In de 8e minuut was er bij OS Lusitanos miscommunicatie in de verdediging waar ineens de bal bij een PKC aanvaller Mo Farouni terecht komt en deze gemakkelijk de 2-0 weet te scoren. In de 15e  minuut  krijgt OS Lusitanos een vrije bal mee en hieruit werd de 1-2 gemaakt. Het was Issam el Llaimouh die de toegekende vrije trap onberispelijk in het doel schoot. OS Lusitanos bleef de bovenliggende partij en kon een counter opzetten maar ook deze mogelijkheid werd niet benut, de bal ging voorlangs.

Kort hierna was het PKC die door een dwarrelend schot de 3-1 aan kan tekenen. OS Lusitanos gaf niet op, bleef rustig en allerbelangrijkste bleef voetballen. In 19e minuut wist Bobby Rebel na het nemen van een corner Redouan el Bousklaoui te vinden. Deze weet net voor rust de belangrijke aansluitingstreffer te maken ruststand 3 – 2.

In de 2e helft was bij OS Lusitanos de eindpass of het schot niet nauwkeurig genoeg. Hierdoor was er snel en vaak onnodig balverlies. Toch kon hing de gelijkmaker in de lucht. Een mooi en bekeken schot van Ralf Fenne ging maar net naast. Kort daarna komt OS Lusitanos slim onder druk van PKC vandaan waardoor de bal bij Bobby Rebel komt die zijn bal maar net naast zag gaan. Wederom door onderschepping van OS Lusitanos komt nu de bal bij Jeff Osei maar deze kreeg de bal niet gecontroleerd en zo bleef OS Lusitanos toch lang kans houden op de gelijkmaker.

OS Lusitanos bleef op zoek naar de gelijkmaker maar de kansen werden niet verzilverd. PKC besloot om de trekker dan maar zelf over te halen In de 27ste minuut was het weer door het niet goed verdedigen van de opkomende PKC spelers en kon PKC de 4-2 scoren. Met nog 4 minuten op de klok was het startsein voor OS Lusitanos om nog 1 keer alles te geven. Dat leverde ook wat kansen. De beste mogelijkheid was er voor Ralf Fenne maar zijn schot was te zacht en werd op de doellijn weggehaald door de verdediging van PKC. In de slotfase kreeg dezelfde Ralf Fenne nog een goede mogelijk door vanaf 10 meter aan te mogen leggen, maar tot een doelpunt leidde het niet. De bal ging via buitenkant pal naast. Eindstand 4-2.

Coach Khalid Elbaz vond zijn ploeg zeker niet de mindere in 1ste helft moet je uitlopen wat betreft de kansen maar door maar door slordigheid en persoonlijke fouten vallen er `dure treffers’ en helpen wij PKC in de wedstrijd. Waardoor zij in de omschakeling gevaarlijk werden en fataal. Mijn spelers kregen hele goede kansen om de achterstand te herstellen, maar zij faalden in de afronding. Desondanks krijgen mijn spelers complimenten voor het spel en het doorgaan met voetbal tot het einde.

Volgende week Is de eerste thuiswedstrijd tegen FC Marlene 2 dan gaan we er alles doen om onze eerste3 punten binnen te slepen.