Het seizoen 2018-2019 is nog maar net om, of we schakelen al over naar het seizoen 2019-2020. Een seizoen dat voor ZVS/Bodemflex in ieder geval al niet meer stuk kan, want het gaat debuteren in de landelijke Eerste Divisie.

BRON: ZVS

In Boxtel (vanwege het aanleggen van een nieuwe vloer in Sporthal Theereheide) was het afgelopen week een heuse trainingsweek. 2 wedstrijden en 2 trainingen. Te beginnen op 5 juli tegen FC Kawin, een oude bekende van vorig seizoen. Naast het feit dat er bij ZVS nog wel de nodige spelers ontbraken (delegatie SCG’18 en Helvoirt ontbraken bijvoorbeeld), moest ook uw verslaggever vanwege verplichtingen deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig werd hij goed op de hoogte gehouden en kunnen we toch de wedstrijd op een goede manier samenvatten.

Deze wedstrijd was ook de gelegenheid om weer een aantal nieuwelingen aan het werk te zien. De eerste is Richard van de Kerkhof, 39 jaar, afkomstig uit Helmond. Een veld voetbalcarriére bij o.a. Blauw Geel’38, Gemert, maar vooral Mierlo-Hout gehad en tegenwoordig hoofdtrainer van 4e klasser Maarheeze. In de zaal heeft hij ook op hoog niveau gespeeld en kan in dat opzicht toegevoegde waarde zijn voor ZVS. Ook speelde een andere nieuwe speler mee, althans, wellicht dat hij ook nog aansluit, mocht het nodig zijn: Martijn van Vught. 29 jaar, afkomstig uit Den Dungen en na een carrière bij Den Dungen, FC Den Bosch (jeugd), opnieuw Den Dungen en Prinses Irene stopte hij deze zomer (voorlopig) met veldvoetbal.

Dan naar het duel met FC Kawin. Was het, het niet compleet zijn, zat de zomerstopmodus er in, wat wel gezegd kan worden was dat een niet al te best optreden was. Na een 0-2 achterstand deed Daan van Uden vlak voor rust nog iets terug. Maar na rust bouwde FC Kawin de voorsprong uit naar 1-5, waarna Joep van der Meijden nog de 2-5 scoorde, wat ook de eindstand was.

Vervolgens werd er 2x getraind in Sporthal De Braken, waarna er gisteren (vrijdag) mede Eerste divisionist Excelsior’31 zaal helemaal uit Rijssen kwam voor de 2e oefenwedstrijd. Hoewel beide partijen nog niet helemaal compleet waren, leverde beide teams wel een aardige wedstrijd op de mat. Hoewel Excelsior in het begin het meeste balbezit had, was het Martin de Laat die twee grote kansen kreeg om ZVS op 1-0 te zetten. De ene inzet ging op de paal, de andere ging van dichtbij over. De nr.10 van Excelsior’31, die een plaag was voor de ZVS spelers, openden na 10 minuten spelen wel de score voor de Overijsselse ploeg. Doelman Bjarne Bakker voorkwam met enkele goede ingrepen en reddingen dat het ook bij 0-1 bleef. Bjarne leidde ook de 1-1 in. Uit zijn uitworp kon Collin Van Den Bergh (ja, ook hij is er weer bij) Koen Hoek bedienen en de gelijkmaker was een feit. Met nog 6 seconden tot de rust nam Excelsior’31 toch nog de leiding via opnieuw hun gevaarlijke nr.10.

Na rust kwam Excelsior via een 10 meter trap op 1-3, maar een minuut later kreeg Joep ook de kans om via een 10 meter trap te scoren. Dat deed hij niet, maar in de rebound lukte het hem alsnog: 2-3. Toch waren de kansen er met name voor Excelsior. Maar het ging vaak maar net goed voor ZVS. ZVS moest het vooral van de 10 meter trap hebben in deze fase. Martin zag zijn 10 mtr. trap worden gestopt maar de volgende 10 mtr. van Joep was wel raak, en hoe: vol in het dak van het doel. De wedstrijd leek op 3-3 te eindigen, maar toen besloot de doelman van de bezoekers letterlijk een handje mee te helpen. Hij leek het schot van Martin te pakken, maar toen hij de bal naar z’n lichaam wilde brengen gooide hij de bal zomaar in het eigen doel.

Zo kreeg ZVS eigenlijk nog te veel wat deze wedstrijd betreft, maar voor het vertrouwen is het in ieder geval wel goed, maar dat er nog werk aan de winkel is voordat we de Eerste Divisie in kunnen is wel duidelijk.

In augustus gaan we weer verder!