Wederom nederlaag voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof

Ook in de tweede officiële wedstrijd van het nieuwe seioen, heeft ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 een nederlaag geleden. Na een fikse achterstand, kon De Kof 1 in de slotfase niet dichterbij komen dan een 5-7 eindstand tegen Het Vennewater uit Heiloo.

Bron: ZVV Urk

In de eerste minuten was het De Kof 1 wat het initiatief nam en aanvankelijk de wedstrijd onder controle leek te krijgen. Maar na vijf minuten spelen keken de Urker zaalvoetballers toch tegen een 0-1 achterstand aan, toen Sander Heimens na geklungel voor eigen doel de tegenstander de gelegenheid gaf om toe te slaan.

Desondanks raakte de selectie van coach Andy de Jong niet meteen van streek en werd het twee minuten later alweer 1-1, toen Kees de Boer een vrije trap geslepen binnenschoot. 

Maar na de gelijkmaker ging het mis voor De Kof 1, wat in het restant van de eerste helft stroef speelde, niet in haar spel kwam en werd afgetroeft in de omschakeling door de jonge, frisse zaalvoetballers van HZV/Het Vennewater. Binnen enkele minuten keken de Urkers tegen een 1-3 achterstand aan. Voor rust zou de schade nog groter worden, toen Het Vennewater doeltreffend raak schoot uit een snel genomen corner, 1-4.

Spelende keeper

In het tweede bedrijf werden aanvankelijk de zorgen voor De Kof 1 alleen maar groter en groter, toen Jelmer van der Kamp inmiddels zijn tweede treffer wist te noteren, 1-5. Een forse achterstand in eigen huis, is iets wat het thuispubliek niet gewend is. Het was inmiddels bij het publiek wel duidelijk dat er iets moest gebeuren. De kelen werden gesmeerd en de aerosolen vlogen dan ook door de zaal heen, dit alles om De Kof 1 weer aan te moedigen, in de hoop terug te keren in de wedstrijd.

Dit lukte ook. Met een spelende keeper, in de persoon van Kees de Boer, ging De Kof 1 op jacht naar de aansluiting, een alles of niets actie. Dit had aanvankelijk resultaat, nadat Klaas Jelle Romkes en Riekelt Snoek de stand terugbrachten naar 3-5. Toch wist Het Vennewater weer iets terug te doen en de 3-6 te noteren, hierdoor was de echte spanning, wie toch nog even voelbaar was vijf minuten wel weer verdwenen. 

Twee minuten voor tijd wist Riekelt Snoek nog zijn tweede treffer te noteren, 4-6. Maar er bleek helaas weinig tijd over voor een magische ontsnapping. In de slotminuut was het eerst Vennewater wie de 4-7 scoorde, waarna het slotakkoord was voor de Urkers, 5-7.

Nederlaag

Een nederlaag betekent een valse start in de competitie. Uiteraard nog geen man over boord, maar met twee uitwedstrijden op het programma (ONR en IFC Zwolle) is De Kof 1 er alles aan gelegen om op vreemde bodem nu ook drie punten te pakken. 

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK