0 0
Leestijd:1 Minuten, 37 Seconden

HZV/Het Vennewater heeft vrijdagavond zijn eerste competitiewedstrijd gespeeld en dat was meteen een echte Derby. White Stones dat op bezoek kwam was net een maatje te groot voor HZV Het Vennewater en dat met 3-6 weer richting Egmond aan Zee ging. HZV dat debuteert in de Eerste Divisie en met getalenteerde spelers het seizoen ingaat, begon dan ook nerveus en kreeg maar geen grip op het spel van White Stones.

HZV

Slordigheden en net niet fel genoeg, ging White Stones met een ruime voorsprong de rust in (2-5). Hoe effectief een tegenstander kan zijn liet White Stones zien halverwege de eerste helft. Binnen een aantal minuten scoorde ze te makkelijk en daar had HZV Het Vennewater geen antwoord op. Toch was het Daniel Ben Ami die nog de 1-1 maakte en met een meer man situatie maakte Ruben Bugter de 2-5, maar het was dus White Stones dat het spel bepaalde.

Na de rust kreeg HZV Het Vennewater meer vat op White Stones en kreeg meer kansen op de 3-5, maar de ervaring en het afmaken van de kansen waren niet voor HZV Het Vennewater weggelegd. Na de regel van 6 overtredingen kreeg White Stones de kans om met een 10 metertrap de stand verder uit te bouwen, maar goed keeperswerk van Indy Klamer voorkwam dat. Toch was het na weer een 10 metertrap dat White Stones nu wel scoorde via Tom Hofkamp. 2-6.

Met nog een paar minuten te spelen kreeg B-Junior Merlijn Henschen nog zijn debuut. Met een goed uitgespeelde aanval scoorde de debutant de 3-6. Toch mag HZV Het Vennewater trots zijn met het spel in de 2e helft en weet dat er andere wetten gelden in deze klasse. Volgende week mag HZV Het Vennewater op bezoek in Den Helder bij Zeemacht. Ook een sterke tegenstander en dat ook mee wil gaan doen om het kampioenschap, net als White Stones trouwens.