Zaalvoetballers Excelsior’31 maken er een potje van in Lent

0 0
Leestijd:1 Minuten, 45 Seconden

LENT –  De zaalvoetballers van Excelsior’31 zitten in een diep dal. Vrijdagavond jl. konden de Rijssenaren een 1-3 voorsprong kort na rust niet vasthouden tegen, het eveneens laag geklasseerde, Madereros CF en verloor het met 7-4. Excelsior’31 staat hierdoor troosteloos onderaan in de Eerste Divisie.

Het had de omkeer moeten worden vrijdagavond. Na vier wedstrijden zonder punten moést en zou er gewonnen worden tegen de concurrent om lijfsbehoud. Maar het werd een wanvertoning, aan beide kanten overigens. Madereros CF was niet op oorlogssterkte en Excelsior’31 liet zich meeslepen in het spel van de thuisploeg. Excelsior’31 boog een 1-0 achterstand kort voor rust om in een 1-2 voorsprong en kon hierdoor niet met een slecht gevoel aan de thee.

Schaamteloze tweede helft
Hoewel Excelsior’31 kort na rust op 1-3 voorsprong kwam, was het daarna de weg helemaal kwijt. Te veel spelers aan de kant van de Rijssenaren hebben het zichtbaar moeilijk met mandekking. Dit kost Excelsior’31 in de tweede helft teveel tegendoelpunten én dus de wedstrijd. Bij een 5-3 tussenstand wisselt Excelsior’31 de keeper in voor een vijfde veldspeler. De aansluitingstreffer volgt snel (5-4). Het heeft zelfs nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar daarna maakt Madereros CF dankbaar gebruik van fouten bij de uitploeg. Eindstand 7-4.

Programma
Vrijdag 16 oktober staat voor Excelsior’31 de bekerwedstrijd tegen eredivisionist AGOVV (voorheen spelend onder de naam Futsal Apeldoorn) op het programma. Het duel in Apeldoorn begint om 21.00 uur. Een week later (23 oktober) speelt het voor de competitie een thuiswedstrijd tegen LZV/Kuypers.

Madereros CF – Excelsior’31 7-4 (1-2)
14. 1-0 Mohamed Ired
17. 1-1 Jan Borghuis
20. 1-2 Koray Arslan
22. 1-3 Henk Lankamp
23. 2-3 Mohamed Ired
27. 3-3 Sophyan Achouitar
34. 4-3 Nourdin Kerkri