ZVV BE’79 boekt nipte overwinning in Rijssen

De zaalvoetballers van ZVV BE’79 hadden een lastige avond in het Overijsselse Rijssen, tegenstander Excelsior’31 maakte het de koploper behoorlijk lastig. Uiteindelijk was de 3-4 overwinning om de ongeslagen status vast te houden.

ZVV BE ’79

Het was de thuisploeg dat direct het initiatief nam, schoten van Henk Lankamp en Gert-Jan Schultink troffen echter geen doel. In de tweede minuut was het wel raak, Jan Borghuis bediende Henk Lankamp met een listig lobje en doelman Dennis Kapteijns was kansloos, 1-0. BE’79 schrok wakker en twee minuten later was het alweer gelijk, na een corner was het Kenneth van de Wiel die binnen tikte, 1-1. Toch was het Excelsior dat in deze fase gevaarlijk was en het was aan BE-doelman Dennis Kapteijns te danken dat er nog niet gescoord werd. Eerst bracht hij met de voet redding op een inzet van Nikzat Mahbobi en even later redde hij prima op een schot van Maarten Postma. Kort voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong, vanaf de zijkant werd de bal richting cirkel geschoten waarna Arnoud Baan wel heel simpel en vrij binnen mocht schieten, 2-1.

 
VIDEO: Excelsior’31 (Jan Nijkamp)

BE’79 leek zicht direct vanaf de beginfase van de 2e helft te herstellen, het begon scherper en voerde de druk op het vijandelijk doel op. Het was vooral Excelsior doelman Baan die zijn ploeg op voorsprong hield, hij was een ‘sta in de weg’ op schoten van Piet Adams en Kenneth van de Wiel. In de 8e minuut kwam BE’79 op gelijke hoogte. Opnieuw een corner en opnieuw was het Kenneth van de Wiel die binnen schoot, 2-2. Aan de andere kant leek de thuisploeg even later weer op voorsprong te komen, Jan Borghuis leek van dichtbij te scoren maar zijn hard schot kwam via het gezicht van doelman Dennis Kapteijns terug het veld in. In de 13e minuut was het BE’79 dat voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Jeroen Hakkens speelde op Kenneth van de Wiel in de cirkel, zijn inzet werd eerst nog geblokt maar in de rebound was het via de onderkant van de lat wel raak, 2-3.

De thuisploeg moest komen en de gasten loerde op een snelle omschakeling om het duel definitief te beslissen. Met nog drie minuten op de klok viel de beslissing, een lange bal van achteruit werd gecontroleerd door Piet Adams, die legde vervolgens breed op Mo Gigold en in plaats van op doel te schieten legde hij de bal weer keurig op de vrijstaande Piet Adams, 2-4. Toch gaf de thuisploeg niet op en drie minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Arnoud Baan de 3-4 binnen en werd het in de laatste fase van de wedstrijd opnieuw spannend. Excelsior ging alles of niets spelen met Serhat Sakru als meespelende doelman. Echt grote kansen leverde het niet op en uiteindelijk werd de lastige avond met drie punten afgesloten.

Aanstaande vrijdag is er geen programma voor BE’79, op vrijdag 7 december staat de topper tegen LZV/Kuypers Hair & Welness op het programma. De aanvang in sporthal ‘t Ruiven is 21.30 uur.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK