ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 pakt eerste competitie-overwinning na spektakelstuk (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

URK – De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond hun eerste competitie-overwinning gepakt. In Sporthal de Schelp waren de Urkers met 9-5 te sterk voor Os Lusitanos/Daily Paper uit Amsterdam.

Bron + Foto: ZVV Urk

Sterke start
Een goed gevulde Sporthal de Schelp zag dat De Kof 1 pijlsnel uit de startblokken verscheen. Binnen vier minuten hadden de Urkers een 3-0 voorsprong te pakken via Jelbert Loosman, Riekelt Snoek en Kees de Boer. Waar de Amsterdammers moeite hadden met het fysieke spel van de Urkers, was de selectie van coach Theo van der Molen meteen op haar afspraak en zag een felle scherpe start beloond worden met een riante voorsprong.

Lusitanos had één, twee, drie geen antwoord op de sterke openingsfase van De Kof 1. Het zag bovendien haar aanvoerder Sander de Zwart vrij vroeg in de wedstrijd naar de kant strompelen met een blessure. Het gemis van de oud-International, in het verleden een gerenommeerde Eredivisie-speler, was de volgende tegenslag wie de Amsterdammers moesten verwerken.

Ruime voorsprong
Nadat Lusitanos halverwege de eerste helft terugkwam tot 3-1 via Amine Hassani, was het namens De Kof 1 weer topschutter Albert Hendrik Romkes wie met de 4-1 een riante ruststand bepaalde in De Schelp.

Na rust werden de doelpunten weer razendsnel van stal gehaald. Waar Jan Kramer tekende voor de 5-1, gleedt Jefferson Osei de 5-2 binnen. Nog in diezelfde minuut was het Willem Snoek wie De Kof 1 weer wat meer lucht gaf door de 6-2 binnen te schieten. Wederom drie snelle goals aan het begin van de helft.

Halverwege de tweede helft kwam Lusitanos nog terug tot 6-3 via Bobby Rebel en leken de gasten uit Amsterdam er nog een spannende wedstrijd van te maken, maar de Urkers lieten zich niet van de wijs brengen en speelden de wedstrijd vakkundig uit.

Slotfase
In de slotfase vielen er nog de nodige goals, maar toen was al enige tijd duidelijk dat De Kof 1 de overwinning in de pocket had. Via Kees de Boer, Jelbert Loosman en Willem Snoek wist De Kof 1 zelfs de negen aan te tikken op het scorebord.

Ondertussen had de keeper van Lusitanos een directe rode kaart gekregen na een overtreding buiten het strafschop-gebied. Het zorgde ervoor dat de gemoederen enigszins opliepen in een verder spectaculaire wedstrijd, welke door het aanwezige publiek gretig op werd ingespeeld en een mooie sfeer op de tribune ontstond.

Een ouderwetse zaalvoetbal-avond, wat bol stond van de spektakel en emotie. Een mooie opsteker ook voor de selectie van coach Theo van der Molen, die deze overwinning goed kon gebruiken.

Veerhuys
Komende vrijdag speelt De Kof 1 weer een thuiswedstrijd. Ditmaal in de beker tegen Eredivisionist Hoornse Veerhuys. Meer hierover later deze week in onze uitgebreide voorbeschouwing.