0 0
Leestijd:3 Minuten, 45 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond een mooie teamprestatie neergezet. In een spectaculaire slotfase werd een punt binnengehaald tegen koploper en titelfavoriet HV/Veerhuys. Na een 4-0 achterstand bij rust werd een 8-8 eindstand op het scorebord bereikt.

Titelfavoriet

De Kof 1 wil dit seizoen meedoen om de bovenste plekken in de Eerste divisie A en is het seizoen in ieder geval goed begonnen met een (tot dan toe) huidige derde plek op de ranglijst. Tegenstander HV/Veerhuys, degradant uit de Eredivisie, is dit seizoen de gedoodverfde titelfavoriet en maakte tot nu toe die status waar door al haar duels te winnen.

Pech

De Kof 1 probeerde vanaf het eerste fluitsignaal goed in de wedstrijd te zitten en niet snel op achterstand te komen. In de eerste minuten lukte dit nog, maar vanaf het begin was het Veerhuys wat het spel bepaalde. Via oud-international Mo Darri werd meteen de toon gezet. In de derde minuut passeerde hij de Urker-verdediging en tekende hij voor de 1-0.

Toch waren de bezoekers niet meteen van slag en kon men goed meedoen in de wedstrijd. Gaandeweg de eerste helft kreeg De Kof 1 enkele goede kansen op een treffer, maar scherpte in de afronding of eindpass, stond een Urker-doelpunt voor rust in de weg. In de twaalfde minuut kwam Veerhuys erg (on)gelukkig op een 2-0 voorsprong, toen via een corner de bal op iets wat rare wijze via Urker-lichaamsdelen het doel in rolde.

Buit binnen

Zoals gezegd gaf een 4-0 ruststand een vertekent beeld van de eerste helft. In het tweede deel van het eerste bedrijf, kregen de bezoekers de nodige kansen, maar een treffer werd niet gescoord. Daartegenover benutte Veerhuys wel haar kansen en kon men via Mark Zwagerman en opnieuw Mo Darri op een 4-0 voorsprong komen.

Daarmee leek de buit binnen voor de thuisploeg, maar in de tweede helft zag het aanwezige publiek in Sporthal Vredehof een ontketend Urk, wat de thuisploeg volledig overklaste. Desondanks leek er in eerste instantie nog geen vuiltje aan de lucht voor Veerhuys, wat na de 4-1 van Abdel Boundati nog de 5-1 wist te scoren, maar via Redouan en Brammetje Boundati werd de stand naar 5-3 getild, waardoor De Kof 1 weer hoop kreeg op een goed resultaat.

Kat en muis

Waar Veerhuys dus dacht dat de buit al binnen was, kon men in de slotfase nog vol aan de bak om de Urkers van zich af te houden. Via Mo Darri werd het nog 6-3, waarna Redouan Boundati de 6-4 binnenschoot. In een alles-of-niets poging probeerde Urk via Kees de Boer als spelende keeper nog een resultaat uit het vuur te slepen, maar in de eerste aanval wie werd opgezet, leed De Kof 1 balverlies en kon Max Boukens de bal in het lege doel schieten (7-4)

Net zoals tegen Scagha’66 hield coach Herman Spel zijn spelende keeper in het veld, want er waren immers nog twee minuten te spelen. Opnieuw wist De Kof 1 deze situatie te benutten en via Klaas Jelle Romkes en Abdul Boundati werd het 7-6. Opeens werd het spannend in Sporthal Vredehof en leek De Kof 1 de gelijkmaker binnen te schieten, maar een Urker-inzet belande onfortuinlijk op de paal, waarna Mark Zwagerman in de tegenaanval de 8-6 binnenschoot.

Gekkenhuis

In de laatste minuut opnieuw een alles-of-niets situatie voor de Urkers, wat bij de eerste daaropvolgende aanval via Klaas Jelle Romkes weer terugkwam tot 8-7. In de resterende 50 seconden hadden de Urkers nog genoeg tijd voor één beslissende en doeltreffende aanval. De eerste wapenfeiten kon Veerhuys nog overleven, maar een uitgespeelde corner aan Urker zijde belandde voor de voeten van Redouan Boundati, wie de bal vol de pantoffel nam en bij de tweede paal de bal vol in het gezicht schoot van Klaas Jelle Romkes. Gelukkig stond hij op de goede plek, want zijn (onbewuste) kopbal belandde in het doel en bracht de Urkers langszij (8-8).

Resultaat

Grote vreugde bij de De Kof 1, wie deze puntendeling vierden als een overwinning. Na een ongelukkige eerste helft, waarin men opkeek tegen een ruime achterstand, werd op karakter en vechtlust de stand in de tweede helft nog goedgemaakt. Opnieuw een opsteker voor de selectie van coach Herman Spel, wat andermaal bewijst dat men op dit hoge niveau kan meekomen. Na Tigers Roermond opnieuw een gelijkspel tegen een (oud) eredivisionist.