Voor aanstaande vrijdag staat er een hele opgave te wachten voor de zaalvoetballers van De Kof 1. Het gaat namelijk op bezoek bij koploper HV/Veerhuys. De Hoornse zaalvoetballers staan na vier wedstrijden fier aan kop en het moge duidelijk zijn dat zij de absolute titelfavoriet zijn in de Eerste Divisie A. Ondanks dat er een aantal spelers vertrokken naar landskampioen Hovocubo bleef de grote kern van het team intact en dat is in de eerste vier speelronden te merken.

Gedegradeerd

In vier wedstrijden werd de volle buit gepakt. Het is op de 8-1 na in de eerste speelronde tegen LTC niet zo dat er iedere wedstrijd overtuigend is gewonnen, wat wel overtuigend is dat er per wedstrijd maar liefst gemiddeld zeven keer werd gescoord. Vorig seizoen degradeerde HV/Veerhuys uit de Eredivisie en dat was op zich een verrassing te noemen. Lange tijd leek het erop dat het zich gemakkelijk zou handhaven, echter werd de tweede seizoenshelft veel punten verloren waardoor het nacompetitie moest spelen en daarin deed MSV Zeemacht de Hoorne ploeg de das om en daardoor komt het dit seizoen weer uit in de Eerste Divisie. Hierin is het vooraf al gemarkeerd als absolute titelfavoriet om meteen na één seizoen weer terug te keren in de Eredivisie.

Goede start

Een hele lastige opgave dus voor De Kof aanstaande vrijdag in Hoorn, wie wel een goede start van de competitie beleven. Nooit eerder werden er in de Eerste Divisie al zes punten verzameld na drie wedstrijden. De Kof bezet door de goede start de derde plaats met zelfs nog een wedstrijd te goed op nummer twee Leekster Eagles. Niets is onmogelijk en met geloof in eigen kracht kan het ook tegen HV/Veerhuys een echte wedstrijd worden. De Kof reist met een volledig fitte selectie af naar Hoorn.

Live via Twitter

In sporthal ‘Vredehof’ wordt om 20:30 afgetrapt en is live te volgen via het twitteraccount @zvvurk. Vrijdagavond wordt er één thuiswedstrijd gespeeld in sporthal ‘de Schelp’. De Kof 3 neemt het om 20:00 tegen NSC Nijkerk 3. Het is voor het derde team pas de tweede wedstrijd in de competitie.