0 0
Leestijd:2 Minuten, 43 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof kenden een fantastisch weekend. Als eerste versloeg De Kof 2 met grote cijfers SC Flamingo (7-0) en daarna volgde ook De Kof 1, wat met 8-2 won van Os Lusitanos Amsterdam. Beide teams doen daarmee goede zaken voor de ranglijst, want ZVV Urk 2 is koploper van de Hoofdklasse H, terwijl het vlaggenschip van De Kof een derde plek bezet in de Eerste Divisie.

Smalle selectie

Os Lusitanos, een promovendus uit de hoofdstad van Nederland, kwam naar Urk met slechts één wissel. In haar afgelopen drie wedstrijden werd éénmaal gewonnen van Harderwijk (5-1) maar daarna tweemaal verloren van Texel (4-0) en Winsum (3-4) Een verbetering van die prestatie lag met één wissel op voorhand niet voor mogelijk.

Kranig verzet

Toch had De Kof 1 het in de eerste helft lastig met Os Lusitanos. Zoals verwacht gingen de bezoekers het spel vertragen en zoveel mogelijk achterover leunen, om in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Dat laatste lukte sporadisch, maar de twee kansen wie de kampioen van de Topklasse A kreeg, vlogen er ook direct in. Uitblinker Oussama Siali, op het veld actief voor FC Lisse en oud-stagiair bij Paris Saint-Germain, was verantwoordelijk voor de enigste twee goals van de Amsterdammers. Met zijn sterke linkerbeen vuurde hij twee onhoudbare kanonskogels in het doel van keeper Willem de Borst.

Ook Orry-stoc Promes was van de partij. Hem kenden we nog van FC Kondo Budjang. Buiten het feit dat deze technische speler voor gevaar en dreiging zorgde, kon het zijn acties niet omzetten in enig rendement en was hij niet het grootste gevaar voor De Kof 1, wat hem halverwege de tweede helft zag uitvallen met een blessure.

Stug

In de eerste helft kon De Kof 1 haar Amsterdamse tegenstanders nog niet van zich afschudden. Het tempo lag laag en er werden weinig grote kansen gecreëerd. De 1-0 van de Urkers kwam tot stand nadat vrije trap oranje perfect werd uitgevoerd en baltovenaar Abdel Boundati de 1-0 kon binnenschieten. Lang konden de Urkers niet genieten van haar voorsprong, want enkele minuten later scoorde Oussama Siali de 1-1.

Toch zou ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 voor rust weer op voorsprong. Het was die andere baltovenaar Kees de Boer wie met een hard schot in de kruising de keeper van Lusitanos verschalkte en opnieuw de voorsprong bracht.

Uitlopen

Na rust begon de pijp bij de Amsterdammers leeg te raken. Aan het begin van de tweede helft wist Oussama Siali nog wel de gelijkmaker te scoren, maar verder dan dat kwamen de hoofdstedelingen niet. Na de gelijkmaker scoorde Brahim Boundati met een fraaie actie vooraf de 3-2. Hij speelde een goede wedstrijd, maar moest halverwege de tweede helft de strijdt staken met een lichte hamstringblessure.

De Boundati’s zetten de toon, want enkele minuten later was het Redouan Boundati wie de 4-2 scoorde. Daarna kon De Kof 1 nog even werken aan haar doelsaldo, vooral omdat Lusitanos de laatste minuten zonder wissel moest volbrengen. Via Riekelt Snoek, Kees de Boer (2x) en Albert Hendrik Romkes wisten de Urkers uiteindelijk te zorgen voor een 8-2 eindstand.

De volgende wedstrijd is aankomende vrijdag. Dan wacht in Hoorn het Veerhuys (20.30).