maandag 6 februari 2023

ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Oranje Futsal Vrouwen geeft België geen kans om adem te halen: 1-5

1 0
3 min read
1 0
Leestijd:2 Minuten, 43 Seconden

Oranje Futsal Vrouwen heeft de laatste test voor de Main Round van de EK kwalificatie uitstekend doorstaan. De formatie van bondscoach Teuny Bosma was in Maasmechelen veel te sterk voor onze Zuiderburen: 1-5. “We hebben België van de eerste tot de laatste minuut geen moment laten ademhalen.”

Bron: OnsOranje (Foto: KNVB Media)

Oranje Futsal Vrouwen reist volgende week naar Polen voor de Main Round van de EK-kwalificatie. In een poule met Oekraïne, Kroatië en Polen moet Oranje eerste worden om zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor de ‘Final Four’, die in 2023 gaan strijden voor de Europese titel.

Dynamiek

Ter voorbereiding op de ‘Main Round’ speelde Nederland zondag nog een oefenduel in Maasmechelen tegen België, dat zich ook voor de laatste ronde van de EK-kwalificatie heeft geplaatst, maar uitkomt in een andere groep. Na twee verloren duels tegen de Italiaanse Futsalprofs was het belangrijk om de voorbereiding positief af te sluiten. Hoewel de 8-0 nederlaag tegen Italië geen recht deed aan de verhoudingen in het veld, zou een zege op België goed zijn voor het vertrouwen. “Daar hebben we vooraf ook op gehamerd”, zegt Bosma. “Met een zege ga je met een goed gevoel naar Polen.”

De woorden van de bondscoach waren niet aan dovemansoren gericht. “We hebben België van de eerste tot de laatste minuut geen kans gegeven om adem te halen. Er zit zoveel dynamiek in dit team. Natuurlijk gaan er in de uitvoering nog dingen fout, maar dan staan anderen altijd op om vuile meters voor elkaar te maken en te corrigeren.”

Debutant

De teller op het scorebord stopte bij 1-5, maar het had volgens de bondscoach net zo goed 1-10 kunnen zijn. Laura de Groen opende de score voor Oranje, daarna was het Simone Hand – tijd met de 0-2 en de 0-3. Jessie Prijs tekende voor de vierde treffer, waarna Tessa Grashuis haar derde interland opluisterde met haar eerste interland-goal. België deed in de slotfase nog wat terug via een strafschop vanaf tien meter, toegekend na zes overtredingen van Nederland in de tweede helft.

Het scoreverloop gaf Bosma de kans om te experimenteren met verschillende viertallen en een speelster te laten debuteren voor de ogen van haar trotse ouders: Alyssa Dijkstra van Futsal Rotterdam. “Zij klopt echt op de deur. Ik heb haar toch nog meegenomen om alvast te wennen aan het Oranjeshirt. De selectie voor de Main Round staat vast maar stel dat er iets met een speelster gebeurt. Dan moet ik een beroep op haar doen en nu heeft ze het volkslied tenminste al een keer gehoord en geen last meer van plankenkoorts.”

Main Round in Polen

Oranje Futsal Vrouwen komt volgende week zondag 16 oktober bij elkaar voor een training en reist een dag later naar Polen voor de Main Round. Daar wacht op 19 oktober Oekraïne als eerste tegenstander, de nummer drie van het vorige EK in 2022. Bosma blijft daar nuchter onder. “Oekraïne is misschien op papier de sterkste, maar dat zegt niks. Wij zijn ook weer gegroeid. Net als Kroatië en Polen. Als je eerste wilt worden in de poule, moet je ze alledrie winnen. We hebben er ontzettend veel zin in.”

Meer info: Oranje Vrouwen

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Oranje Futsal Vrouwen geeft België geen kans om adem te halen: 1-5

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK