Dames ZVG/Cagemax en FC Kawin J015 spelen gelijk in spectaculair duel

0 0
Leestijd:2 Minuten, 27 Seconden

Gorinchem – Vrijdagavond stond voorlopig de laatste oefenwedstrijd voor de dames van ZVG/Cagemax op het programma, voordat er een (hopelijk) korte zomerstop volgt. De laatste tegenstander was de zeer talentvolle JO15-lichting van ZVV Kawin. Na drie keer twintig minuten waren de doelpunten keurig verdeeld over de twee teams: 4-4.

Bron: ZVG

Voorafgaand aan de wedstrijd hamerde Johan van der Hoek erop dat ZVG/Cagemax veel meer moest schieten dan in de vorige oefenwedstrijden. Het schijnt dat er ooit iemand heeft gezegd: “je moet schieten, anders kun je niet scoren”.

De eerste 20 minuten deed ZVG/Cagemax dit welgeteld één keer. Uit een corner van Marloes Blom was het Daniëlle Kortlever die met een droge knal de score opende: 1-0. Omdat ook Kawin één keer het net liet bollen stond het na twintig minuten gelijk: 1-1.

Het is duidelijk waar de focus tijdens de rust op bleef liggen: schieten! Na het eerste rustmoment ging dit stukken beter. Het aantal schoten nam toe, maar de effectiviteit nam logischerwijs wel af. ZVG/Cagemax gooide de schroom van zich af, maar ook Kawin klapte er vol in en er ontstond een interessant schouwspel voor de speelsters, spelers, trainers en supporters. Namens ZVG/Cagemax was het opnieuw Daniëlle Kortlever die na een een-tweetje met Bonny Lammers wederom een doelpunt achter haar naam zette. Kawin bleek het tweede blok een stuk effectiever. Stand na blok twee: 2-4.

Ten opzichte van de vorige wedstrijden had ZVG/Cagemax een kleinere selectie. Sanne Brand, Esther Lakerveld, Kayla van den Boomgaard en Kyra Breur ontbraken vanwege blessures. Ook Noël Elands, Indy Salzmann en Denise Blom ontbraken vanwege verschillende redenen helaas, waardoor er zes veldspeelsters en één keepster overbleven.

De vraag was dus of dat ZVG/Cagemax het laatste blok nog over voldoende energie zou beschikken. Het antwoord op die vraag was duidelijk. Het vele (individuele en in groepsverband) trainen van de afgelopen weken had duidelijk effect. In het laatste blok overrompelde ZVG/Cagemax de 14 tot 17 jarige tegenstanders. De oudste speelster van ZVG/Cagemax was overigens ook pas 23. Waar Kawin steeds meer naar adem begon te happen kon ZVG/Cagemax gas blijven geven.

Dit resulteerde allereerst in de aansluitingstreffer. Opnieuw was het Daniëlle Kortlever die – na wederom een een-tweetje met Bonny Lammers – de keeper van Kawin kansloos liet en haar hattrick completeerde: 3-4. Het slotakkoord was ook voor de thuisploeg. Uit een corner van Marloes Blom bepaalde “gastspeelster” Bonny Lammers de eindstand op 4-4.

Na afloop bij beide ploegen tevreden gezichten. Een leuke, open en spannende oefenwedstrijd die zeker voor herhaling vatbaar is. Volgende week staat er nog één afsluitende training op het programma voor ZVG/Cagemax, waarna iedereen zich kan gaan opladen voor een nieuw seizoen in de Eredivisie!