Gorinchem – 18 september 2020. De eerste competitiewedstrijd voor de dames van ZVG/Cagemax na de corona break. Thuis tegen promovendus ESZVV Totelos uit Eindhoven. Om 20.45 uur werd er afgetrapt in De Oosterbliek, die met zo’n 70 supporters goed gevuld was gezien de verplichte maatregelen. 

Bron: ZVG (Foto: Den Uijl Fotografie)

ZVG/Cagemax begon sterk aan de wedstrijd en uit een goed genomen corner speelde Daniëlle Kortlever de bal strak richting de tweede paal. Patricia Looijen stond klaar om de bal in het doel te tikken en zo het eerste doelpunt van het seizoen te maken: 1-0. Na nog geen vier minuten spelen was het Kayla van den Boomgaard die na een kans van Marloes Blom attent reageerde en de score verdubbelde. Hierdoor leek ZVG/Cagemax op rozen te zitten: 2-0.

Dit bleek helaas niet helemaal het geval. De concentratie verslapte en er werden behoorlijk wat (onnodige) foutjes gemaakt na de sterke openingsfase. ESZVV Totelos knokte zich knap terug in de wedstrijd en kwam zelfs op gelijke hoogte: 2-2.  In de 13e minuut profiteerde Daniëlle Kortlever van een slechte uitworp van de keepster van ESZVV Totelos en daarmee zette zij ZVG/Cagemax weer op voorsprong: 3-2. 

Noël Elands trok kort daarna even aan de noodrem en ontving hiervoor een terechte gele kaart. In dezelfde minuut bracht diezelfde Noël Elands ZVG/Cagemax weer op een comfortabelere voorsprong na een assist van Patricia Looijen: 4-2.  De voorsprong en het, bij vlagen, prima veldspel van ZVG/Cagemax gaven echter nog geen zekerheid. In de rust werden de afspraken nogmaals herhaald en Kayla van den Boomgaard schoot een paar minuten na rust met scherp. In één minuut scoorde zij twee keer. De 5-2 op aangeven van keepster Hannah van den Heuvel en bij de 6-2 was het Daniëlle Kortlever met haar tweede assist. 

Met nog zo’n tien minuten op de klok werd Noël Elands met een tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Hierdoor moest ZVG/Cagemax twee minuten met een vrouw minder spelen. In deze zuivere speeltijd waren de grootste kansen echter voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet.  Nadat ZVG/Cagemax weer compleet was bracht Daniëlle Kortlever de stand op 7-2 na een assist van Kayla van den Boomgaard.  Vanavond was ook de avond van een aantal debutanten aan de kant van ZVG/Cagemax in de Eredivisie. Marloes Blom en Bonny Lammers speelden een verdienstelijke eerste wedstrijd en in de slotfase mochten ook Kyra Breur en Mandy de Jong aan het grote werk ruiken. Alle dames maakten een goede, gedreven indruk.

Nadat ESZVV Totelos de 7-3 scoorde was het Mandy de Jong die de eindstand op het scorebord zette. Dit deed ze op aangeven van Woman of the Match Patricia Looijen: 8-3. 

Selectie:
– Hannah van den Heuvel
– Romy van Andel
– Sanne Brand
– Kyra Breur
– Marloes Blom
– Bonny Lammers
– Kayla van den Boomgaard
– Noël Elands
– Patricia Looijen
– Daniëlle Kortlever
– Mandy de Jong 

Een prima start van het seizoen. Volgende week staat er een ‘topper’ op het programma. ZVG/Cagemax gaat, als nummer 2, op bezoek gaan bij de huidige koploper, Team Alkmaar/Sportstars. De enige ploeg die op dit moment twee wedstrijden gespeeld heeft en beide wedstrijden wist te winnen.

Weet ZVG/Cagemax volgende week de koppositie in de Eredivisie over te nemen? We gaan het meemaken! 

Ronald den Uijl, wederom bedankt voor de schitterende foto’s! Klik hier voor alle foto’s.