0 0
Leestijd:4 Minuten, 17 Seconden

Gorinchem – Speelronde vijf in de Eredivisie en wat voor één. Nadat ZVG/Cagemax vorige week koploper Reiger Boys/Woest versloeg, kwam de nieuwe koploper op bezoek in de Oosterbliek: Team Alkmaar/Sportstars. De Alkmaarders begonnen het seizoen met drie overwinningen en een nederlaag, waardoor het de koppositie deelde met Reiger Boys/Woest.

Bron: ZVG

Dat ZVG/Cagemax als nieuwkomer in de Eredivisie behoorlijk wat indruk heeft gemaakt tijdens de start van het seizoen was ook in Alkmaar niet onopgemerkt gebleven. Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Team Alkmaar/Sportstars gooide als eerste de schroom van zich af en dankzij het eerste schot tussen de palen keek ZVG/Cagemax na drie minuten tegen een achterstand aan: 0-1.

Het lukte de dames ZVG/Cagemax in de eerste helft niet om het hoge baltempo van Team Alkmaar/Sportstars ongedaan te maken en het was aan de fantastisch keepende Melanie Visscher en de paal te danken dat de achterstand niet groter werd.

Hierna volgde een sterke fase van ZVG/Cagemax waarin Kayla van den Boomgaard en Daniëlle Kortlever het doel van de gasten flink onder vuur namen. Maar als je ‘m zelf niet maakt… Team Alkmaar/Sportstars raakte niet in paniek, maar begon het baltempo weer te verhogen. Uit een schitterende aanval, over meerdere schijven met één keer raken, viel dan ook verdiend de 0-2.

In het restant van de eerste helft kregen Patricia Looijen en Sanne Brand nog prima mogelijkheden en vooral de bal van Sanne op de paal had een beter lot verdiend. Ook de koploper kreeg nog een opgelegde kans, maar een snelle counter werd gelukkig voor ZVG/Cagemax slecht uitgespeeld.

In de rust werd er afgesproken om ‘volle bak’ te spelen en dat begrepen de dames van ZVG/Cagemax maar al te goed. Binnen twee minuten na rust was het eerst Patricia die één op één met de keepster ging en om onverklaarbare reden koos voor een ’tikkie breed’ in plaats van zelf te schieten. Anderhalve minuut later maakte ze dit ruimschoots goed door de aansluitingstreffer binnen te schieten: 1-2.

ZVG/Cagemax begon er weer in te geloven en overdonderde de koploper volledig aan het begin van de tweede helft. Deze wedstrijd was absoluut nog niet gespeeld en binnen een minuut na de 1-2 werd het doel van Team Alkmaar/Sportstars weer onder vuur genomen, zonder succes. Nog geen minuut later zette Patricia goed door en bereikte zo Daniëlle die de Oosterbliek op z’n kop zette: 2-2.

Wat een geweldige start van ZVG/Cagemax na rust. Het geloof was weer helemaal terug. Dit had mede te maken met het goede keeperswerk van Melanie en het knokken voor elke meter van alle speelsters. Er werd zelfs een bal van de lijn gehaald door drie speelsters tegelijkertijd die voor de bal doken om een doelpunt te voorkomen.

Je voelde aan alles dat er zich in de tweede helft een ware thriller aan het ontwikkelen was. Halverwege de tweede helft kreeg Kayla het op haar heupen en met een prachtig schot pegelde ze ZVG/Cagemax voor het eerst deze avond op voorsprong: 3-2! De supporters van beide ploegen, in de goed gevulde Oosterbliek, wisten niet wat ze zagen. Wat een verschil met de eerste helft.

In deze fase had ZVG/Cagemax de wedstrijd wellicht kunnen beslissen, want achter elkaar namen Daniëlle, Esther, Patricia en opnieuw Esther het doel van de tegenstander onder vuur. Helaas zonder succes.

Alhoewel de tweede helft voorbij vloog, leek de slotfase eeuwig te duren. Vlak voor de time out van Team Alkmaar/Sportstars begon het slotoffensief van de gasten. Eerst werd een levensgrote kans om zeep geholpen, maar vlak na de onderbreking viel dan toch de 3-3. Protesten van speelsters en staf van ZVG/Cagemax over een vermeende handsbal haalden niks uit bij de, overigens prima fluitende, scheidsrechters.

Balen, maar niks aan te doen.. Er stonden immers nog een aantal minuten op de klok. Gezien de tegenstand, de vermoeidheid en het spelbeeld probeerde ZVG/Cagemax een punt over de streep te trekken. Met hangen en wurgen leek dit te lukken. Tot vlak voor het einde van de wedstrijd. De wedstrijd duurde uiteindelijk twintig seconden te lang voor de moegestreden speelsters van ZVG/Cagemax: 3-4.

De opluchting bij Team Alkmaar/Sportstars en staf was enorm. Terwijl zij het feestje vierden in de kleedkamer zocht ZVG/Cagemax deze ook op, in teleurstelling, na de cooling down. Veelzeggend was het applaus vanaf de tribunes van beide supportersgroepen voor “onze meiden”.

Je koopt er niks voor, maar wat zijn we als staf en supporters ongelofelijk trots op deze kanjers.