Dames ZVG/Cagemax verslaan Zeemacht in westrijd met twee gezichten

0 0

Gorinchem – 2 oktober 2020. De derde competitiewedstrijd voor de dames van ZVG/Cagemax en voor het eerst een wedstrijd zonder publiek. In de Oosterbliek kwam Zeemacht vrouwen 1 op bezoek, uit Den Helder. Wederom een nieuwkomer in de Eredivisie. Na twee keer twintig minuten stond er een uitslag op het bord die veel hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen: 6-3. 

Bron: ZVG (Foto: Den Uijl Fotografie)

ZVG/Cagemax begon messcherp aan de wedstrijd en na een schot op doel van Marloes Blom was het Romy van Andel die attent reageerde nadat de keepster van Zeemacht de bal losliet: 1-0. De volgende goal liet niet lang op zich wachten. Na een prima een-tweetje tussen Bonny Lammers en Kayla van den Boomgaard was het de eerst genoemde die de bal in het doel van Zeemacht werkte: 2-0.

De sterke wedstrijd van Bonny Lammers bekroonde ze niet alleen met haar doelpunt, maar ook met een assist bij het volgende doelpunt. Eindstation van de aanval was dit keer Daniëlle Kortlever: 3-0. Diezelfde Daniëlle Kortlever was ook verantwoordelijk voor de 4-0. Na een onderschepping op eigen helft stoomde ze door richting de goal van Zeemacht, waar de keepster haar doel wel heel open verdedigde. Een koud kunstje om de bal wederom in het netje te leggen.

ZVG/Cagemax speelde Zeemacht compleet aan flarden tijdens de eerste helft. Na een goede onderschepping van Kyra Breur was het Kayla van den Boomgaard die haar tegenstander haar hielen liet zien en de 5-0 op het scorebord zette. Tijd voor het rustsignaal? Nee hoor. Patricia Looijen profiteerde van slordig balverlies van Zeemacht en pikte zo ook haar doelpuntje mee: 6-0.

Liet Zeemacht dan helemaal niets zien? Uit een van de vele lange ballen werd Hannah van den Heuvel verrast en was de spits van Zeemacht messcherp. Een van de weinige kansen voor rust was toch raak. Hiermee werd de ruststand bepaald op 6-1. 

De rust werd in de zaal gehouden in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Een vreemde gewaarwording, maar we moeten er voorlopig helaas met z’n allen aan geloven. De tweede helft een iets ander spelbeeld. 

ZVG/Cagemax bleef de betere ploeg, maar ging meer mee in het ‘veldvoetbal’ van Zeemacht. Veel lange ballen en duels. De ruime, comfortable voorsprong hielp wat dat betreft ook niet echt mee. ZVG/Cagemax hoefde niet en Zeemacht was niet bij machte om het ZVG/Cagemax heel lastig te maken. 

ZVG/Cagemax had net als in de eerste helft het meeste balbezit, maar de concentratie en scherpte voor de goal was niet meer aanwezig bij de thuisploeg. Zeemacht profiteerde echter wel twee keer van de concentratieproblemen van ZVG/Cagemax waardoor de eindstand uiteindelijk bepaald werd op 6-3.

Wederom een prima overwinning van ZVG/Cagemax dat na drie wedstrijden terug te vinden op plaats 3 in de Eredivisie. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij G.S.F.V. Drs. Vijfje. In Groningen zal er om 20.30 worden afgetrapt. 

Klik hier voor de foto’s van huisfotograaf Ronald den Uijl!

Selectie:
– Hannah van den Heuvel
– Romy van Andel
– Sanne Brand
– Kyra Breur
– Bonny Lammers
– Kayla van den Boomgaard
– Marloes Blom
– Noël Elands
– Patricia Looijen
– Daniëlle Kortlever
– Mandy de Jong

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK