Dames ZVG/Cagemax verslaan ZVS/Bodemflex JO15 in oefenwedstrijd

Gorinchem – Precies een week na de eerste vriendschappelijke wedstrijd stond maandag 13 juli jl. de tweede oefenwedstrijd op het programma voor de dames van ZVG/Cagemax.

Bron + Foto: ZVG

Nadat vorige week Bress Breda ruim werd verslagen (11-0) door de vernieuwde selectie waren de dames van ZVG/Cagemax dit keer te sterk voor de jongens onder 15 van ZVS/Bodemflex uit Sint-Michielsgestel: 3-2.

Net als tegen Bress Breda werd er tegen ZVS/Bodemflex vier keer 15 minuten gespeeld waarbij ZVG/Cagemax opnieuw elke 5 minuten van blok wisselde. Waar vorige week de blokken na elk kwartier door elkaar gehusseld werden, besloot trainer/coach Johan van der Hoek dit keer om te werken met vaste blokken.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat ZVG/Cagemax een ander kaliber tegenstander tegenover zich had staan. De twee talentvolle ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en het tempo lag stukken hoger dan vorige week. Niet alleen voor de nieuwe meiden een goede test, maar ook voor de ‘oude’ garde. Een hoger baltempo, meer fysiek, meer snelheid. Daarnaast moest keepster Hannah van den Heuvel dit keer regelmatig optreden en ook qua coaching werd er veel meer gevraagd van alle meiden.

ZVG/Cagemax kwam op voorsprong door een doelpunt van Kayla van den Boomgaard: 1-0. Vervolgens was het de beurt aan ZVS/Bodemflex. Een misverstand in de verdediging werd afgestraft: 1-1. Wederom was het ZVG/Cagemax dat op voorsprong kwam. Dit keer haalde Daniëlle Kortlever de trekker over: 2-1. Opnieuw was het ZVS/Bodemflex dat zich terugvocht naar een gelijke stand: 2-2.

De mooiste goal van de avond viel zo’n 5 minuten voor tijd. Een prachtige combinatie tussen Noël Elands en Kayla van den Boomgaard werd uiteindelijk afgerond door de laatste: 3-2. Een goed resultaat tegen een goede tegenstander.

De selectie:
– Hannah van den Heuvel
– Sanne Brand
– Kayla van den Boomgaard
– Daniëlle Kortlever
– Marloes Blom
– Noël Elands
– Romy van Andel
– Kyra Breur
– Caroline Blom
– Mandy de Jong
– Indy Salzmann
– Bonny Lammers

De dames hebben nu een aantal weken vakantie en zullen in augustus klaargestoomd worden voor het tweede seizoen in de Eredivisie.

Voor degenen die het nog niet wisten, er zijn in de Eredivisie een aantal wijzigingen. KTP Nieuw Roden is weggevallen en Reiger Boys/Woest gaat verder onder de naam FC Marlène. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe ploegen, waardoor er in plaats van 10 nu 12 ploegen in de Eredivisie uitkomen. De nieuwe ploegen zijn: z.v. Libertas, E.S.Z.V.V. Totelos en MSV-Zeemacht.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK