Dames ZVG/Cagemax verslaan ZVV Den Haag na sterke slotfase

Pijnacker – Woensdag 5 augustus jl. speelden de dames van ZVG/Cagemax de derde oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2020-2021 in de Eredivisie.

Bron + Foto: ZVG

Na een paar weken vakantie werd er in Pijnacker geoefend op de trainingslocatie van en tegen competitiegenoot ZVV Den Haag. Er werd 3 keer 20 minuten gevoetbald en na ruim een uur zaalvoetballen was de uitslag 2-3.

Voor de ‘oude garde’ van ZVG/Cagemax een goede test om te kijken hoe ze er voor staan en voor de ‘jonkies’ hun allereerste wedstrijd op Eredivisie niveau. De eerste 20 minuten waren onrustig en onwennig van ZVG/Cagemax en ZVV Den Haag zette de Gorkumse dames flink onder druk.

Leerzaam voor ZVG/Cagemax was de 1-0 van ZVV Den Haag. Waar een aanval van ZVG/Cagemax vakkundig onklaar werd gemaakt met een perfecte sliding op de bal, vergat ZVG/Cagemax hetzelfde te doen bij de tegenaanval, waardoor de 1-0 achter Hannah werd geschoten.

De tweede 20 minuten een vergelijkbaar spelbeeld, waar ZVV Den Haag iets meer de bovenliggende partij was. ZVG/Cagemax wist echter steeds meer speldenprikjes uit te delen. Onder andere met een geweldige pegel van Daniëlle die keihard onderkant lat uit het doelgebied stuiterde. Ook in het tweede blok scoorde ZVV Den Haag één keer en ZVG/Cagemax niet. Tussenstand: 2-0.

De laatste 20 minuten bewezen de dames van ZVG/Cagemax klaar te zijn voor een mooi seizoen in de Eredivisie. Zowel qua veldspel als conditioneel. Eerst was het Daniëlle die na een schitterende steekbal van Marloes de 2-1 maakte. Vervolgens was het showtime voor Kayla en Bonny. Bij de gelijkmaker stuurde Kayla meerdere tegenstanders het bos in en stond Bonny op de goede plek om de 2-2 binnen te prikken.

De mooiste goal van de avond werd zo’n 5 minuten voor tijd gemaakt. Wederom stond Kayla aan de basis. Dit keer met een schitterende pass door het hart van de verdediging van ZVV Den Haag. Op intuïtie tikte Bonny de bal in één keer met de hak door de benen van de keepster van ZVV Den Haag: 2-3.

Smet op de avond was het uitvallen van Daniëlle. Na een, zeker in een oefenwedstrijd, onnodig harde tackle waarbij ook de bal gespeeld werd, bleef haar voet staan. Hopelijk valt het mee!

De selectie van ZVG/Cagemax:
– Hannah
– Marloes
– Daniëlle
– Kayla
– Noël
– Sanne
– Bonny
– Caroline
– Indy
– Mandy

Afwezig:
– Patricia (vakantie)
– Romy (vakantie)
– Kyra (vakantie)
– Esther (blessure)

Voordat de competitie begint staan er nog twee oefenwedstrijden op de planning. Op 26 en 31 augustus tegen respectievelijk ZVS en Mazzelstars.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK