Na een wat onwennige reis naar Rotterdam –allemaal een mondkapje op van de sponsor (HR Piping)– bakje koffie onderweg niet opdrinken in het tankstation maar buiten en binnenkomen in het Topsportcentrum te Rotterdam in een volstrekt stille omgeving.

Bron: Drachtster Boys

Voetballen zonder publiek? Wordt daar de wedstrijd anders van? Nee…zeker niet…het is en blijft een spannend spelletje. Zo ook vanavond, zonder de geblesseerde Aafke de Hoek en Esther van Toledo ging de wedstrijd om stipt 20.30 uur van start en de vrouwen van Symen Abe Hoekstra zetten gelijk druk wat resulteerde in wat kleine kansjes voor Mariel Miedema en Jennifer Oliveira echter geen doelpunt.

Wel in de 4e minuut. Rianne Mulder profiteerde van slecht uitverdedigen door Futsal Feyenoord, nam de bal aan, deed drie passen en haalde verwoestend uit met een punter. Deze bal heeft keepster Celine Lindhoudt wellicht gehoord maar zeker niet gezien: 0-1. Niet lang daarna slalomde de eerder genoemde Jennifer Oliveira door de Drachtster verdediging en met een laag hard schot verraste zij Anna Reitsma. 1-1 tevens ruststand.

In de 2e helft veel balbezit voor Drachtster Boys/HR Piping echter geen doelpunten en Futsal Feyenoord gokte op de counter maar werd ook niet echt gevaarlijk. Met nog 8 minuten op de klok waren er voor beide teams kansen maar beide keepster hielden hun doel schoon. Tot de 37e minuut Lisanne Kempe de bal ontving van Jessie Prijs. Ze kreeg hem voor haar linker en haalde uit….ook deze bal ging in de kruising. Nog wel wat heen en weer gesputter van beide ploegen maar dat was de eindstand. 1-2.

Volgende week speelt Drachtster Boys/HR Piping tegen zvv Den Haag VR1 om 20.30 uur in de SNIJ Noordhal. Ook weer, jammer genoeg, zonder publiek.

Selectie Feyenoord Futsal:
Angel Verschoor, Francisca Schols, Gabriëlle van Driel, Eline Blaauw, Alyssa Dijkstra, Viviane Verheijen, Jennifer Oliveira, Patricia Degener, Sherra Henriquez en Celine Lindhoudt.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1:
Anna Reitsma, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Aruni Westerhout, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mariël Miedema, Simone Hofer, Sieta de Vries, Laura Hummel en Daphne de Jong.