Feyenoord Futsal en ZVG/Cagemax dames delen de punten in vermakelijk oefenduel

0 0
Leestijd:1 Minuten, 40 Seconden

Rotterdam – Voor het eerst sinds 9 oktober 2020 speelden de dames van ZVG/Cagemax EINDELIJK weer een (oefen)wedstrijd. Nog zonder de geblesseerde Kayla van den Boomgaard en Esther Lakerveld, die beiden volop revalideren van hun kruisbandblessures. Ook ontbraken Sanne Brand (vakantie), Kyra Breur (blessure) en de naar Sparta vertrokken Bonny Lammers.

Bron + Foto: ZVG

De afgelopen weken mocht er gelukkig weer in de zaal getraind worden. In de weken daarvoor trainden de dames van Johan van der Hoek en Mark Kortlever afwisselend op een kunstgras- en handbalveld. Maandag 28 juni 2021 stond dan eindelijk weer een echte wedstrijd op het programma. Tegenstander was competitiegenoot Feyenoord Futsal.

ZVG/Cagemax begon voortvarend aan de wedstrijd en de Rotterdamse dames mochten hun keepster bedanken met een aantal katachtige reddingen dat ZVG/Cagemax voor rust niet tot scoren kwam. Feyenoord deed dit zelf eenmaal. Een seconde of drie voor rust met de eerste de beste bal op het doel van Hannah van den Heuvel was het raak. Het moet gezegd worden, de geslepen topschutter Jennifer Oliveira, rondde prachtig af. Ruststand: 1-0.

Qua spel was ZVG/Cagemax eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Na een prima lopende aanval kwam de bal snel na rust voor de voeten van Romy van Andel terecht. Van Andel dacht niet lang na en tikte de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.

De dames van ZVG/Cagemax voerden de taken prima uit en de beloning volgde snel na de 1-1. Gastspeelster Griffith Vaissaire bracht ZVG/Cagemax met een knappe goal op voorsprong: 1-2. Na nog een aantal goede mogelijkheden voor ZVG/Cagemax sloeg Oliveira opnieuw toe en bepaalde de eindstand op 2-2.

Een lekkere oefenpot na een lange tijd zonder zaalvoetbal! Komende vrijdag neemt ZVG/Cagemax het thuis, in de Oosterbliek, op tegen Bristol.