Of de hattrick van Aafke de Hoek nu een loepzuivere was of niet…het leverde in ieder geval drie doelpunten op en dat was het enige dat telde vrijdagavond tijdens de wedstrijd van Drachtster Boys/HR Piping VR1 tegen Drs. Vijfje VR1 uit Groningen.

Bron: Drachtster Boys (Foto: Tibbesma Fotografie)

Plaats 1 op de ranglijst kwam hierdoor niet in gevaar voor de vrouwen van coach Symen Abe Hoekstra en met nog 2 wedstrijden te gaan is het perspectief uitstekend voor de Drachtster vrouwen.

De 1ehelft begon met veel druk van de studentes uit Groningen. Echter keer op keer wisten de meiden van Drachtster Boys/HR Piping er prima onder uit te voetballen met name onder leiding van keepster Anna Reitsma die haar team prima coachte. Ook Drachtster Boys liet zich niet onbetuigd, maar het duurde tot de 10eminuut voordat de 1-0 viel. Jessie Prijs schoot op doel, keepster Wilissa Scholtens wist de bal te keren maar in de rebound scoorde Aafke de Hoek. Niet veel later was er wederom een voorzet van Jessie Prijs die werd ingeschoten door Aafke de Hoek; 2-0. Het mooiste doelpunt viel in de 20e minuut, in de zoemer, een mooie pass van Lisanne Kempe vanuit achteren werd binnen gewerkt door Jessie Prijs; 3-0. Dit was tevens de ruststand.

De 2ehelft verliep als de 1e. Veel druk van Drs. Vijfje en prima verdedigend werk van de Drachtsters die zich zeer regelmatig voor het Groninger doel lieten zien. Coach Symen Abe Hoekstra liet Lisanne Kempe als meevoetballende keepster invallen. Echter de meiden waren ongeduldig in de overtal situatie wat leidde tot een bal op de paal van Drs. Vijfje. Vlak daarna scoorde Arte Brueren wel met een mooie geplaatste lob in de bovenhoek; 3-1. Inval keepster Richelle Gordijn maakte in de 17e minuut een klein foutje wat onmiddellijk werd afgestraft door Vesna Veltrop die de 3-2 aantekende. Ook Drs. Vijfje ging met de meevoetballende keepster spelen en dat leidde bij balverlies het 4e doelpunt in van Drachtster Boys/HR Piping VR1. Esther van Toledo gaf een pass breed op Aafke de Hoek en zij maakte de 4-2. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week vrijdag 13 maart speelt Drachtster Boys/HR Piping VR 1 uit tegen de nummer 2 op de ranglijst, Reiger Boys/Woest VR1 uit Heerhugowaard.