Klasbak Kempe knalt Drachtster Boys/HR Piping in de slotminuut naar overwinning in Friese derby

0 0
Leestijd:2 Minuten, 15 Seconden

DRACHTEN – Voorafgaande aan de wedstrijd Drachtster Boys/HR Piping VR tegen Avanti/ontdekhetwad.nl VR was het al aangegeven. Deze Friese derby staat bol van de spanning en sensatie wat zeker niet betekent dat het voetbal goed was. Onder aanwezigheid van TV ploegen van Omrop Fryslan en Podium TV en de schrijvende pers van de LC begon de wedstrijd als een soort van schaakspel met kleine kansen over en weer waarbij beide keepsters, Marieke Smit en Anna Reitsma, zich verdienstelijk maakten door alle ballen op hun doel tegen wisten te houden.

Zowel de voorwaartsen van de Drachtster vrouwen, Jessie Prijs, Aafke de Hoek, Aruni Westerhout als ook die van Avanti, Kim Poepjes en Si Shut Hau wisten de bal niet langs de keepsters te krijgen en dus werd de ruststand 0-0. De tweede helft zou een totaal ander spelbeeld te zien geven. Drachtster Boys/HR Piping zette veel druk wat resulteerde in de 1-0 uit een ingestudeerde corner. Jessie Prijs maakte het doelpunt op aangeven van Lisanne Kempe. Echter nog geen 2 minuten later werd de stand weer gelijk getrokken door Marije Procee die een vrije trap keihard achter keepster Anna Reitsma schoot. Zo konden beide ploegen, waarvan je kon zien dat ze beide vol voor de winst gingen, weer opnieuw beginnen. Avanti deed dat het beste en scoorde, na geknoei in de Drachtster defensie, de 1-2. De Drachtster vrouwen lieten zien dat zij niet bij de pakken neer gingen zitten, rechtten de rug en gingen volle bak in de aanval. Schoten van Rianne Mulder en Jessie Prijs hadden niet het gewenste effect.

Echter toen brak het moment aan voor Lisanne Kempe. Met nog 3 minuten op de klok draaide zij weg bij haar tegenstander en schoot met links diagonaal in de verre hoek; 2-2. De spanning nam toe voor beide ploegen. Drachtster Boys/HR Piping ging in de laatste 2 minuten spelen met de meevoetballende keepster en 40 seconden voor tijd kreeg ‘goudhaantje’ Lisanne Kempe de bal voor haar linkervoet…….wachtte nog even…..maar schoot de bal onberispelijk in de benedenhoek van het doel; 3-2 winst voor de Drachtster vrouwen in de laatste minuut. Een enorme ontlading bij de Drachtsters en hun publiek en tranen bij de speelsters van Avanti.

Volgende week is Drachtster Boys/HR Piping vrij. Op vrijdagavond 7 december a.s. spelen zij uit tegen Os Lusitanos te Amsterdam.