0 0
Leestijd:1 Minuten, 35 Seconden

Pas toen Libertas in de tweede helft op achterstand kwam, gooide het de schroom van zich af in de topper tegen team Alkmaar/sportstars. Als beloning punterde Marije Procee de gelijkmaker achter keepster Roxy Klaver.

Bron: z.v. Libertas (Foto: Meint de Vries)

Toch zouden de Alkmaarders met de volle buit naar de kaasstad terugkeren. Uit een corner liet international Lotte Hopma, weliswaar in tweede instantie, keepster Joukje van der Meer kansloos. Gelet de kansen een terechte overwinning, maar met een ietsiepietsie meer geluk had er een klein stuntje ingezeten voor de Damwâldsters.

De wedstrijd tussen de enige beide teams in de Eredivisie die nog zonder puntenverlies waren speelde zich af in een surrealistische omgeving. Geen publiek op de tribune, geen stadionspeaker die voor extra sfeer zorgt, ook geen muziek, alleen twee trainers die nu hoorbaar aanwezig waren. Libertas startte nerveus. Twee keer leek Almaar hiervan te profiteren. Maar zowel Aaike Verschoor als Amy Visser raakten het houten frame van het doel.

In de tweede helft eindelijk het verwachte spektakel. De openingstreffer van Amy Visser was een corner uit het boekje. Even later bleef een handsbal van Nathalie Santibanez Vargas niet onbestraft maar wel zonder gevolgen. Keepster Roxy klaver stopte namelijk de strafschop van Esther Dekker. De mentale veerkracht van het jonge Libertas-team liet zich toen gelden. In plaats van de koppies naar beneden te laten hangen ging men gretig op jacht naar de toen verdiende gelijkmaker. Maar het doelpunt van Marije Procee zou niet de eindstand bepalen. Deze eer kreeg Lotte Hopma, nadat in diezelfde minuut Esther Dekker nog op de lijn redding bracht.

Hoewel de druiven zuur waren na de 1-2 nederlaag, is de blik van Libertas alweer gericht op volgende week vrijdag. Dan is mededebutant Zeemacht uit Den Helder de tegenstander. Weer een pittige tegenstander in de strijd om lijfsbehoud en misschien wel een plek in de middenmoot.