Libertas morst schlemielig punten tegen Zeemacht

0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

De verschillen tussen de meeste teams in de Eredivisie zaal voor vrouwen zijn klein. Dat betekent dat wedstrijden vaak worden beslist op details. Hoewel je je kunt afvragen of het missen van grote kansen een detail is, pakte het voordeel dit keer uit voor msv Zeemacht uit De Helder. Voor de tweede keer op rij verloor Libertas met een marge van maar één doelpunt. En wederom werd het 2-1.

Bron: z.v. Libertas (Foto: Jouke Dantuma)

De druiven waren zuur en de afsluitdijk leek stukken langer op de terug- dan heenreis. De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer – die er niet was – smullen geblazen. Beide teams speelden volle bak op de aanval. Dat betekent bijna automatisch veel kansen, veel fouten, veel overtredingen en veel emotie; alles wat zaalvoetbal zo leuk maakt.

Toen de klok op 10 minuten stond en Ingrid van der Wal de Damwâldsters op voorsprong zette, hadden de keepsters Joukje van der Meer en Dionne Vasmeer al meerdere reddingen moeten verrichten. De sterk spelende Van der Wal revancheerde met haar eerste competitiedoelpunt zich van haar zwakke optreden tegen Alkmaar.

Na dit doelpunt had de in Oostrum woonachtige aanvalster misschien wel vroegtijdig de wedstrijd kunnen beslissen. Maar oog in oog met keepster Vasmeer vergat ze voor de tweede keer te punteren. Ook Renza Dijkstra kwam in eenzelfde scoringspositie terecht, maar faalde ook. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Thirza Leistra raakte Libertas even van slag. Het was Joyce Kwast die hiervan even later optimaal profiteerde door de bal achter de kansloze Joukje van der Meer te schieten.

Zeemacht startte de tweede helft nog zeer offensief. Fabiënne Vaalt raakte de paal. Een Lara Decker haar achterwaartse kopbal ging naast. Libertas had vooral moeite met de veel gehanteerde lange bal van Zeemacht. Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Zeemacht. Dit leverde uiteindelijk maar één grote kans op. Esther Dekker soleerde in de as van het veld richting het vijandelijke doel, maar ook zij stuitte op de onverzettelijke goalie van Zeemacht.

De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand.