Plan C werpt vruchten af voor Libertas! (incl. VIDEO)

Dat een prima generale een slechte repetitie oplevert werd afgelopen vrijdag in sporthal De Boppeslach maar weer eens duidelijk. Na de galavoorstelling tegen de heren van Futsal Heerenveen speelde Libertas een ondermaatse wedstrijd tegen Exstudiantes uit Zwolle.

Bron: z.v. Libertas (Foto: Meint de Vries)

De eerste helft was nog redelijk in balans, maar met name in de tweede helft vergaten de meiden van Exstudiantes coach Marcus-Jan Schiere het genadeschot te geven. Dit was louter de verdienste van keepster Laura Hummel. Door enkele fantastische reddingen hield Libertas uitzicht op een goed resultaat.

Uiteindelijk leidde het overschakelen door coach Sees Bergman op plan C tot een puntendeling. Laura Hummel mocht plaats maken voor de mee voetballende Renza Dijkstra. Dit mondde uit in het mooiste doelpunt van de avond door Sam Bosma.

De speelsters van Libertas startten bevangen door zenuwen aan de wedstrijd. Veel onnodig balverlies en het niet strak inspelen onderstreepten dit. Exstudiantes bleef lange tijd de kat uit de boom kijken, maar was toch iets gevaarlijker. De vele toeschouwers moesten tot de 15e minuut (zuivere speeltijd) wachten op het eerste doelpunt. Aanvoerster Linda Dolstra wist via een subtiel balletje achter haar standbeen langs Rianne Bos te bereiken. Met een puntertje liet zij keepster Laura Hummel kansloos.

De laatste vijf minuten voor de theepauze kreeg Libertas iets meer vat op de wedstrijd. De verdiende gelijkmaker bleef niet lang uit. Simone Hofer leidde een prachtige aanval over vier schijven in. Renza Dijkstra wist Sam Bosma in de diagonaal te bereiken. Het eindstation was Thirza Leistra die de bal achter keepster Alissa Visch schoot. Leistra heeft patent op opening goals. In het afgebroken debuutjaar scoorde zij een jaar geleden de eerste treffer ooit voor Libertas in de Eredivisie Vrouwen.

In de tweede helft was het voornamelijk Exstudiantes wat de klok sloeg. Een diepe bal van Thirza Leistra werd onderschept door Anouk Bourgonje. Daarna volgde een tweeakter door Rebecca Doejaaren en Lauri Weijkamp, twee voormalige speelsters van Pec Zwolle. Laatstgenoemde zette haar team weer op voorsprong. Libertas kon nauwelijks een vuist maken en mocht de handen dichtknijpen dat haar keepster in bloedvorm verkeerde. Grote kansen waren niet besteed aan o.a. de Zwollenaren Rebecca Doejaaren en Evelien Bliek.

Met nog 7 minuten op de klok grijpt coach Sees Bergman en neemt de nodige risico’s door zijn keepster te wisselen met Renza Dijkstra. Maar de gedurfde aanpak van de coach van Libertas resulteerde in de onverdiende gelijkmaker. Renza Dijkstra past de bal – na ellenlange heen en weer getik met Thirza Leistra – naar Sam Bosma. Die zette een één-twee op met Simone Hofer en scoorde vervolgens fraai.

Ondanks een matige wedstrijd toch nog lachende gezichten na afloop op de gezichten van de Libertas speelsters en staf.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK